Mi történik, ha elvesszük a gyerektől a telefont? Egy anyuka megpróbálta a lehetetlent

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:

Ezek a mai fiatalok, fel sem néznek a telefonjukból! – gyakori a morgolódás, de tényleg olyan rosszat tesz a kamaszoknak, ha állandóan a közösségi médián lógnak? És ha igen, mit lehet tenni ez ellen? Egy angliai anyuka megpróbálta a lehetetlent.

A 41 éves Karly a Teleraph cikke szerint azzal a problémával szembesült, amivel nagyon sok kamaszgyerek szülője találkozik: reggelente közelharcot kell vívni, hogy a kölyök leszakadjon a képernyőről, és felöltözzön végre, az iskolából hazatérve pedig az első dolguk, hogy a telefonnal az arcukban a kanapéra vetik magukat, és gyakorlatilag nem kommunikálnak többé senkivel, aki nincs fent az Instán.

Karly-nál azonban egyszercsak betelt a pohár, és valami olyasmire szánta rá magát, ami biztos sokak fejében megfordult, de kevesen merték megtenni: egy évre felfüggesztette a fia előfizetését, és elvette a telefont. Elmondása szerint „csak” az első hat hetet kellett túlélni valahogy, ez után érezhető lett a változás. A kamasz ismét beszélgetni kezdett, szívesen játszott a kisöccsével, vagy felvette a focilabdáját, és kiment az udvarra. Sőt, annyi szabadideje lett, hogy még a házimunkákban is önszántából kezdett besegíteni.

A kamasz ismét beszélgetni kezdett, szívesen játszott a kisöccsével, vagy felvette a focilabdáját, és kiment az udvarra.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!