Élet a gyerekek után is - A boldog házasság nem csak mese

Írta: ,

Sajnos nem új keletű probléma az, ha megszületik a családban egy gyermek, a szülők kapcsolata kicsit alábbhagy. Az új helyzet, az álmatlan éjszakák, az aggodalom, később pedig a szürke hétköznapok, leckeírás, mosogatás, munka és a többi megöli a régi harmóniát. De nem kell ennek így lennie, mert ugye az okos ember a más kárán tanul…

Sajnos az iskolában a számtan mellett nem tanítottak meg minket arra, hogyan kell élni az életet. Hogyan ne rontsuk el azt, ami már megvan. Hogyan bánjunk a pénzzel, neveljünk gyereket, vagy éljünk boldog, kiegyensúlyozott házasságban. Ezt egész életünkben tanuljuk. Talán a legnehezebb feladat és soha senki nem mondta el, hogy nem olyan, mint a tündérmesékben. Nem úgy van az, hogy összeházasodtak és „boldogan életek, míg meg nem haltak.”

Ez után kezdődnek csak az igazi próbatételek. Hogy kitartsunk amellett az egy mellett, akinek örök hűséget fogadtunk, hogy támaszai legyünk egymásnak és ne adjuk fel az első akadálynál, hogyha az egyik megfárad, a másik felemelje. Ha a suliban mindezt nem is sikerült elsajátítanunk, mi megpróbálunk tanácsokat adni, hogy a gyerekek születése után is legyen életetek és ne veszítsük el ezt az élethosszig tartó küzdelmet.

Ti voltatok előbb Kép forrása: http://elitedaily.com/

Sose felejtsétek el, hogy ti voltatok hamarabb. A Ti szerelmetekből született Ő, a kis csoda.

Ne hagyjátok, hogy csak körülötte forogjon a világ. Ti vagytok a főnökök, még ha ez olykor nehéz is.

Azok a szülők, akik egyfolytában a gyerek kívánságait lesik és mindent túl jól akarnak csinálni, előbb utóbb stresszesek lesznek, hiszen minden óhajnak úgysem lehet megfelelni, és nem is kell.

Le a bűntudattal Kép forrása: growingwildly.tumblr.com

Hidd el végre, nincs olyan, hogy tökéletes anya.

Ha folyton azon rágódsz mit csináltál rosszul, az kihat a kapcsolataidra is.

Mindig adódhatnak olyan dolgok, amik bánthatják az embert.

A kérdés az, hogy átadjuk magunkat a szorongásnak és hagyjuk, hogy rossz anyának érezzük magunkat, vagy változtatunk a gondolkodásunkon és belátjuk, hogy mindenki hibázik.