Együtt főzés = okosabb gyerek?

Fehér Vera
Írta: ,

Eddig te is inkább halogattad a főzést a gyerkőcökkel, mert utálod eltakarítani a lisztes kéznyomokat és a kiöntött tejet? Akkor most felsorolunk jó pár okot, hogy miért érdemes mégis összemaszatolni az egész konyhát velük!

Kezdődjön a főzőcske!

Mostantól vedd úgy, hogy a közös kevergetés, gyúrás, válogatás együtt töltött minőségi idő, azaz összekötöd a kellemeset a hasznossal. Olyan foglalatoskodás ez, amit neked úgyis muszáj, a gyerekek meg biztosan kíváncsiak rá. Éreztesd a velük, hogy ez egy olyan különleges program, amiben nem lehet minden nap részt venni, de amikor igen, akkor nagyon is számítasz a részvételére!

Mosson jól kezet, használja a körömkefét is, és vegye fel a kis köpenyét. A te feladatod addig, hogy biztonságossá teszed a környezetet. Rakj el mindent a közelből, ami vág, szúr, törékeny stb., olyan helyre, ahol nem érheti el főzés közben. Ha biztosra akarsz menni, a padlóra tegyél festőfóliát, mert így kevesebbet kell majd takarítanod a főzős móka után. És hogy milyen pozitív hatása lehet, ha a pici a kukta? Soroljuk!

Merre az arra?

A receptleírásból megtanulja követni az utasításokat, a sorrend fontosságát.

Minél kisebb, annál kevesebb összetevőből főzzetek, sőt inkább olyat készítsetek, amit nem kell hőkezelni.

A cikk végén található táblázatból kiderül, bizonyos korú gyerekekkel mit érdemes készíteni.