Egyik kicsi, másik pici? – Tippek a kétgyerekes időszakra

Fodor Veronika
Írta: ,

Egyik sír a másik miatt, vagy a kicsi megébred, amikor a nagyobbikat éppen sikerült elaltatni? Ha nemrég született meg a második gyermeked, valószínűleg Te is tapasztaltad már, hogy nem mindig könnyű eleget tenni az eltérő igényeknek. Összegyűjtöttünk néhány „mama tippet”, ami segíthet megkönnyíteni ezt az időszakot!

Priorizálj! Kép forrása: bloglovin.com

Ha mindent bele szeretnél sűríteni 24 órába, akkor lassacskán az idő és a gyerekek rabja leszel. Kerüld el ezt a mókuskereket, és állíts fel fontossági sorrendet, amit következetesen be is tudsz majd tartani. A gyerekeknek is könnyebb lesz megtanulni a „miheztartást”, ha kialakítod a napi rutinjukat.

Ha tudják, mikor várható az ígért játszóterezés, vagy akár a nagyobbikkal kettesben töltendő percek, akkor nyugodtabban töltik majd el a nap azt megelőző részét is. Ha ezeket mindig betartod, nem kell annyit viaskodnod a gyerkőcökkel.

Hangold össze a feladatokat Kép forrása: macetesdemae.com

Bár anyuka vagy, és ebből kifolyólag sokszor kinő a képzeletbeli harmadik kezed, de hogy magadra is jusson egy kis idő, oszd meg a figyelmed kettőjük közt. Ezt csak úgy tudod megcsinálni, ha összehangolod a napi rutinfeladatokat.

Például amíg szoptatod a picit, addig ültesd magad mellé a nagyobbikat, és mesélj neki vagy színezzetek.

Ha a nagyobbik elalszik, és végre van időd egy kis házimunkára, a kicsi azonban épp nyűgösködik, akkor kösd magadra, és próbáld meg így elvégezni a könnyebb feladatokat.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019