5 dolog, amit a gyerekek 20-30 éve még csináltak, de ma már nem

Szirák Viki
Írta: ,
5 dolog, amit a gyerekek 20-30 éve még csináltak, de ma már nem

Kép forrása: Mehaniq/depositphotos.com

Minden generáció mást él át gyerekként, hiszen egészen másfajta meséket vetítenek a tévében, folyamatosan fejlődnek a játékok, és teljesen eltérőek az életkörülmények is. Ez természetes, mégis, egy kicsit talán fáj a szívünk, ha belegondolunk, mik azok a szuper dolgok, amiket mi gyerekként még csináltunk, de a mostaniak már sajnos nem. Íme néhány dolog, ami 20-30 éve még alap volt, ma viszont már egyre kevésbé.

Hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy 20-30 éve senki sem ült a gép előtt órákig.

Csak akkor számítógép helyett kisebb konzolok, Commodore 64-esek léteztek, amiket sokszor a piacon szereztek be a szüleink, és jóval kevesebb volt a választék is játékok terén.

Ezért mi tényleg sokszor kijátszottuk ugyanazt az egy játékot, és tekintve, hogy az interneten nem tudtunk körbeolvasni, ha megakadtunk egy pályán, magunktól jöttünk rá a megoldásokra.

Hiába jobbak ma a grafikák, és milliószor több játék van, ennek a korszaknak épp az volt a varázsa, hogy mindent nagyon megbecsültünk!

Ma már szinte senkinek sincs levelező barátja, ami érthető, tekintve, hogy mindent gyorsabban meg lehet beszélni a cseten, okos telefonokon keresztül.

Pedig milyen klassz is volt, amikor a gyerekeknek szóló magazinokban (például a Füles magazinban) válogathattál az esetleges levelező barátok közül, és aztán izgatottan vártad akár hetekig az első levelet!

Noha ezek a kapcsolatok sosem voltak hosszú életűek, és általában pár hónap után valamelyik fél részéről nem jött több levél, sőt, a találkozás szinte teljesen esélytelen volt, mégis szuper élményként emlékszünk vissza rá.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv