Cukros babaételek? 6 „gonosz” étel és ital, amiket ne adj a gyereknek

Jankovics Anna
Írta: ,
Cukros babaételek? 6 „gonosz” étel és ital, amiket ne adj a gyereknek

A csecsemőgondozás egyik alaptétele, hogy minden babának a saját anyjának teje a legmegfelelőbb, hiszen az anyatej összetétele nem azonos, hanem minden anyatej kicsit más. Speciális, saját gyerekre tervezett. Természetes, hogy a későbbiekben is a legjobbat akarja az anya a gyermekének, így mindent, amiről elterjed az, hogy jó, megadnak a gyermeknek. De valóban jó az, amire azt mondják?

A legkisebbek

A gyermektápszer szuper... azoknak a babáknak, akik valamilyen oknál fogva nem jutnak anyatejhez. Aztán jönnek a tejpépek, melyek már nem annyira „szuperek”. Egyrészt, mert por állagúak, másrészt, mert tele vannak cukorral

Ez utóbbi azért „botorság”, mert az egészen picik még nem ismerik az ízeket, zamatokat. Tehát bármihez, amit ebben a korban adunk nekik, hozzá szokik. Nem sokkal több idő otthon elkészíteni darából, zabpehelyből és gyümölcsből a sokkal egészségesebb tejpépet.
 
A bébiételekkel ugyan ez a helyzet. Nézz rá az üvegre, és tedd fel magadnak a kérdést: miért áll el oly sokáig a bébiétel, és nagyüzemi módszerekkel lehet-e teljesen tartósítómentesen vagy ártalmatlan módszerekkel ennyi ideig tartósítani bármit is...
Primőr zöldség és gyümölcs

Mindennek megvan a maga ideje. A szüretnek és betakarításnak is.

Tudtad, hogy az sem mindegy, hogy egy gyümölcsöt mely napszakban szedsz le? Ne erőltessük a primőr és nem őshonos zöldséget, gyümölcsöt, ha nem feltétlenül szükséges. 

Messze nincs benne annyi vitamin, mint ahogy azt gondolnánk, és az íze is más. Tudtad például, hogy a boltban kapható nagyüzemi paradicsom komoly génkezelés eredménye – immár húsz éve –, hogy sokáig elálljon, és hogy héja ellenálló legyen a mechanikai hatásoknak?

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba