Csodamódszerrel gyógyulhat együtt a gyermek és a család

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Bert Hellinger családállító terapeuta elmélete szerint a gyerekek betegségében a családjuk iránt érzett szeretetük nyilvánul meg. Ők a leggyengébbek, ezért bennük sűrűsödik össze minden kapcsolati problémának az energiája. Éppen ezért lehetőség van arra, hogy a folyamat megforduljon, és gyógyulásuk révén akár egész családjuk is meggyógyulhasson. 

Figyelem és elfogadás

„Azt a figyelmet és szeretetet, amivel a szülők egymást ajándékozzák meg a párkapcsolatukban, a gyermeküknek is sikerül átadniuk.

Az a figyelem, szeretet és segítség, ami hiányzik a párkapcsolatukból, a gyermekükkel való kapcsolatukból is hiányozni fog.

Ha azonban a gyermekük iránt érzett szeretet erősíti és megkoronázza az egymás iránt érzett szeretetüket, akkor gyermekük mindkettejük részéről érezni fogja az elfogadást, a figyelmet és a szeretetet, és tudni fogja, hogy jó helyen van.” (Bert Hellinger)

A család gyógyulása

A beteg gyermek szenvedésével a családja iránti szeretetét mutatja ki. Múltbeli családi események is megmutatkozhatnak benne.

Amíg kiskorúak, addig szüleiknek joguk van ahhoz, hogy a gyermek gyógyulása érdekében megoldásokat keressenek a problémákra. Ilyenkor együtt tapasztalhatják meg a család egészének gyógyulását.

A gyerek betegsége gyakran egy tabutémát hoz felszínre, például a gyerek tudat alatt együttérez egy kirekesztett családtaggal.

Például egy olyannal, aki elhunyt, vagy valami rosszat követett el, és a rokonok hallgatnak róla.