Benti játékok és elfoglaltságok kisgyermekeseknek rossz időre

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az ősszel sajnos együtt jár a hideg és a sok eső, amiből idén már most kamatostul kijutott. Ilyentájt egyre nehezebb lekötni a kisgyermekeket, mert bár a nagyok oviba, iskolába igyekeznek, addig az egészen aprók csak kevesebb időt tudnak a játszótéren és a szabadban tölteni.

Sütni, főzni a kicsik is szeretnek

Érdemes kihasználni, ha a gyermek szívesen sündörög a konyhában, hiszen őt is be tudjuk vonni az ebéd elkészítésébe, így két legyet üthetünk egy csapásra.

A kisgyermekeknek természetesen soha ne adjunk veszélyes feladatot, és még véletlenül se tévesszük szem elől ténykedéseiket, de a könnyű munkákba bátran bevonhatjuk őket. 

Célszerű gyúrható, nyújtható, szaggatható süteményt sütni a segítségükkel, így nem csupán azt mutathatjuk meg nekik, miként készülnek a finomságok, és hogyan lehet velük gyurmázni, hanem azt is végigkövethetjük, hogyan sülnek a finom falatok készre a sütőben.

Díszítsük a süteményeket bátran magvakkal, csokoládéval, dekorgyöngyökkel, hagyjuk, hogy a csemeték kreatívkodjanak

Sógyurma és gipszformák

Ha a sütés unalmasnak bizonyul, vagy a csemete nem mutat érdeklődést a lehetőség után, úgy érdemes alkalmanként sógyurmát készíteni a társaságában, ami a megszilárdulás után nagyszerű lehetőséget biztosít a délután festegetésre is.

Nem kell aggódni, hogy a gyermek túl sokat falatozik majd a gyurmából, így adott esetben a háttérből is figyelhetjük ténykedését, de természetesen az iránymutatás nem hiányozhat.

Nagyobb felügyelet mellett, de ugyanez a helyzet a gipszöntéssel is, amit már a délutáni alvás előtt érdemes kikeverni, a megtisztított formákba tölteni, s az ébredés után már neki is lehet látni a színezésnek és a játéknak.

Alkalmanként válasszunk egyedi, addig ismeretlen formákat, így egyúttal új állatfajokkal, alakzatokkal is megismertethetjük a gyermeket.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019