4 baki, amit a legtöbb szülő elkövet

Boros Mariann
Írta: ,

A szülőség rengeteg buktatóval jár, ebben a cikkünkben pedig azokat az apró-cseprő bakikat szedtük össze, melyek óhatatlanul is előfordulhatnak.

Bátran bevallhatjuk: szülőnek lenni minden szépségével együtt is nehéz feladat.

Szó szerint életek múlhatnak rajta, hogy milyenek vagyunk ebben a szerepben, mégsincs iskola, de még egy okj-s tanfolyam sem, ami erre felkészítene, és még csak egy pszichológiai vizsgálatnak sem kell alávetni magunkat, hogy alkalmasak vagyunk-e rá – kivéve persze az örökbefogadó szülőket.

Ezt a paradox helyzetet lehetne sokáig elemezgetni, de most könnyedebb vizekre evezve - és a szélsőségektől eltekintve - olyan bakikat szedtünk össze, melyek közül legalább egyet nagy valószínűséggel a szülők többsége elkövet.

Következetlenség Kép forrása: unsplash

Ha te is anya vagy, biztosan ismerős a helyzet, amikor a gyerkőc kér valamit, amire aztán te élből rávágod, hogy nem. De ő nem tágít, újra és újra kérlel, aztán könyörög, látszik rajta, hogy nagyon komolyan gondolja, és nem sok esély van rá, hogy jobb belátásra tudod bírni.

Már látod a lelki szemeid előtt, hogy mekkora sírás lesz a vége a dolognak, ha nem engedsz.

Egy ideig még kitartasz, aztán – bár tisztában vagy vele, hogy a következetesség egy fontos dolog – végül beadod a derekad.

Vagy azért, mert közben végiggondoltad, és rájöttél, hogy tulajdonképp igent is mondhatsz a kérésre, vagy, mert egyszerűen meguntad már hallgatni a könyörgést – az vesse rád az első követ, aki még sosem csinált ilyet.

 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019