5 dolog, amit minden apukának el kellene mondania a lányának

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az apával való kapcsolat milyensége iszonyúan fontos a kislányok szempontjából. Azt már bizonyára tudod, hogy a kislányod majd az apukájának a mintájára választ magának párt, tehát elsősorban az lesz számára mérvadó, ahogyan veled viselkedik a kedvesed. Éppen ezért, ha kicsit feszélyezett, nem igazán tudja, mit és hogyan mondjon a gyermekének, akkor neked kell kicsit segítened a háttérben. Például azzal, hogy felhívod a figyelmét az alábbi gondolatokra.

„Hálás vagyok, hogy az apukád lehetek” Kép forrása: golyak/Depositphotos

Szülőnek lenni csodálatos feladat, még ha nem is éppen könnyű. Rengeteg áldozatot hozunk az apróságokért, legyen szó munkáról, vagy éppen anyagiakról, türelemről. De mégis, amikor megkapjuk a puszinkat, az ölelésünket és azt a feltétlen szeretetet, ami árad a gyermekekből, minden nehézség szertefoszlik.

A gyermekek egészséges fejlődése szempontjából létfontosságú, hogy érezzék a szeretetet, de nem árt időnként elmondani, szavakba önteni, mit érzünk. Egy-egy jól célzott mondat egész életükben a fülükben cseng majd, és így ők is megtanulják, milyen jó dolog hallani, kimondani, amit érzünk.

Ha pedig mindezt a saját apukájuktól tapasztalják, aki esetleg nem éppen arról híres, hogy lépten-nyomon kijelenti, mennyire tele a szíve szeretettel, még értékesebb az egész.

Messze nem csak az édesapák, hanem úgy általában a társadalom követi el azt a hibát, hogy a kislányokat szinte csak kívülről dicsérik. „De szép a hajad, milyen csinos vagy, nagyon jól áll ez a ruha”, és így tovább.

Nincs gond ezekkel a bókokkal sőt, teljesen egyértelmű, hogy a gyerekeknek is jól esik a dicséret, és szükségük is van rá.

Azonban a kislányok esetében különösen fontos, hogy ne csak a külsejükre koncentráljanak a kedves szavak, mert ezzel óhatatlanul is elültetjük bennük, hogy elsődlegesen a külsejük számít.

Sajnos tény és való, olyan világban élünk, amiben igencsak mérvadó, hogyan nézünk ki. De te is biztosan látod, hogy a kislányod milyen különleges és értékes személyiség.

Ezt ne felejtsd el kihangsúlyozni!

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!