A 10 legnagyobb nevelési hiba, amit egy szülő elkövethet

bien.hu
Írta: ,
A 10 legnagyobb nevelési hiba, amit egy szülő elkövethet
Életünk legnehezebb és legnagyobb feladata felneveli gyermekeinket. Ugyanakkor hatalmas felelősséggel jár, hisz kezeink közül kerül ki egy emberke, aki képes kell legyen egy boldog élet kialakításához. Ismerjük meg azokat a gyakori nevelési hibákat, amelyekre különösen oda kell figyelnünk:
Nem következetesnek lenni

Ha egyszer valamit szabad, máskor pedig ugyanazt a dolgot nem szabad, a gyerek előbb-utóbb felrúgja majd a szabályokat és semmisnek tekinti a szülői intéseket. Ezért nagyon fontos a szülői következetesség, elvégre a szülő szavahihetősége kerül veszélybe.
Ha tehát valamit tiltunk, vagy megengedünk, egyszerűen magyarázzuk el miért kell ennek így lennie és azon túl minden alkalommal tartsunk ki e mellet. Figyeljünk arra is, hogy a mindkét szülő ugyanazon a véleményen legyen, a gyerek ne tudjon kibúvót találni.

Nem dicsérni

A gyerekeknek szükségük van folytonos megerősítésre és dicséretre, ha úgy érzik valamit jól csináltak. Ez visszajelzés nekik, hogy jó úton haladnak és fontos emberkék.

Ez ad nekik önbizalmat, így könnyebben veszik az akadályokat és jobban szocializálódnak.
Azok a gyerekek, akiket gyerekkorukban nem dicsértek, nagyobb eséllyel válnak önbizalomhiányos felnőttekké, amely kihathat életük számos területére. Persze ok nélkül, elfogultan soha ne dicsérjünk, ha úgy véljük méltatlan lenne a dicséret, inkább finoman magyarázzuk el hogyan tehetné jobbá azt, amin mesterkedik.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?