7 tipp, hogy még jobb szülő legyél

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 tipp, hogy még jobb szülő legyél
Anyukaként az egyik legfontosabb feladatod, hogy biztos hátteret biztosíts a csemetéid számára. Bár gyakran merülhetnek föl benned kérdések a nevelésre vonatkozóan, tudjuk: ösztönösen képes vagy jól alakítani a dolgokat. Létezik azonban néhány általános irányelv, amelyek ismerete csak a hasznodra lehet.
Támogass fojtás nélkül!
Az önbecsülés nem olyan dolog, amit tálcán kínálhatsz a gyermekednek. Csak úgy érheted el, hogy reális önképe alakuljon ki, ha bizonyos keretek között hagyod csalódni. Ne akard mindenáron megmenteni és megkímélni a kicsit, mert azzal csak késlelteted az első negatív tapasztalatait.
Inkább biztosítsd róla, hogy neked bármikor, bármit elmondhat, és nem fogsz riasztó anyatigris módjára reagálni!
Legyél nyílt és őszinte!
„Ne a gyerek előtt!” – szól a gyakran elhangzó mondat, méghozzá az esetek legalább 90%-ában fölöslegesen. A csemete ugyanis bár kicsi, de semmiképpen sem hülye, tehát érzi és tudja, ha valami nem stimmel.
Éppen ezért, ha baj van, ne játszd el előtte, hogy minden rendben. Próbáld meg az ő szintjén elmagyarázni a problémát, még akkor is, ha cikinek érzed! (Ilyen lehet például az anyagi nehézség, esetleg a családi viszály.)

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!