7 lecke, amiért a lányod majd hálás lesz

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 lecke, amiért a lányod majd hálás lesz

Mindegy, hogy a kislányod még csak a képzeletedben létezik, a pocakodban lakik, melletted gőgicsél vagy már az öledben ücsörög. Akad néhány olyan bölcsesség, aminek az átadásával szebbé teheted az életét. Az életet, ami akkor jó, ha valódi, szenvedélyes és méltóságteljes!

„Ha valaki bánt, ne vedd magadra!”

A kritika mindenkit elkeseríthet – főleg a gyerekeket, akiknek talán fogalmuk sincs róla az adott pillanatban, hogy felnőtt szemmel nézve mit rontottak el.

Számos olyan esetről hallani, hogy valakinek sok-sok esztendő múlva azért vannak önbizalom-problémái, mert sokszor csúfolták vagy kiközösítették a társai annak idején. 

 
Ha azonban a kicsi megtanulja felismerni azt az emberi viselkedésformát, amit a szeretet motivál, illetve ő is így közelít mások felé, jelentősen csökken a lelki sérülésveszély – hiszen a többit nem veszi majd komolyan.
„Tanulj meg takarékoskodni és adni!”

A szülők egy része azt az elvet vallja, hogy egy gyereknek egyáltalán nem kell pénzzel foglalkoznia. 

Sajnos ennek beláthatatlan következményei lehetnek a kicsi jövőbeli anyagi helyzetére nézve, hiszen a pénzkezelés olyan dolog, amit kizárólag szocializáció és gyakorlat útján sajátíthat el az ember. 

 
Legyen a lánykának egy rendszeres, fix bevétele, aminek egy részét félretehetni, egy másik hányadából pedig megtapasztalhatja az ajándékozás örömét – és még saját magára is marad egy kevés.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv