6 tipp a hiperaktív gyermek neveléséhez

Sándor Alexandra
Írta: ,
6 tipp a hiperaktív gyermek neveléséhez
Az ADHD-t, vagyis a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart olykor „rossz gyerek szindrómaként” éli meg az érintett csemeték környezete. Ilyen diagnózis esetén fokozott körültekintésre van szükség a szülők és a pedagógusok részéről is – elvégre alapvetően klassz kis kölykökről beszélünk, akiknek csak segíteni kell egy picit ahhoz, hogy kihozzák magukból a maximumot.
Legyél őszinte!
Az élet számos területén – ha nem az összesen – az őszinteség a legjobb stratégia, tehát itt is. Fontos, hogy otthon nyíltan tudjatok beszélgetni erről az állapotról.

Sok szülő azt mondja például, hogy az ADHD kezelésére adagolt gyógyszer „varázsvitamin”, vagy a pszichológusnál nem történik más, csak céltalan csevegés. Pedig ez valójában egy betegség: olyan agyi működési zavar, amely gátolja a megfelelő koncentrációt. 

A nyíltság feloldja a kortárs csoportban esetleg elszenvedett stigmát.

Ne könyveld el „ilyennek”!

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral küszködő csemetétől nem várhatsz el következetességet. 


Előfordulhat, hogy egy nap kilencvenvalahány százalékot ér el egy dolgozatnál, néhány nap múlva pedig éppen sikerül a kettes ugyanabból az anyagból. Nem érdemes kérdőre vonni, hogy miért történt egyszer így, máskor meg úgy. 

Az ADHD-s gyerekek általában semmivel sem elmaradottabbak szellemileg a kortársaiknál, csak olykor nem jut eszükbe, hogyan kezdjenek neki a feladatnak.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!