6 jele annak, hogy a gyerek tiltott szereket próbált ki

Balatoni Dóra
Írta: ,

A gyermekeink könnyen keveredhetnek rossz társaságba és az új „barátok” olyan dolgokra is rávehetik őket, amelyek addig meg sem fordultak a fejükben. Lehet, hogy csak be akarnak közéjük illeszkedni, úgy érzik, ettől menők lesznek vagy csak egyszerűen hajtja őket a kíváncsiság. Ha azonban kicsit jobban odafigyelsz rájuk, észreveheted, hogy tévútra tévedtek. Mik lehetnek a jelei annak, hogy a gyermeked tiltott szereket próbált ki? Eláruljuk!

Megváltozott viselkedés Kép forrása: beamazed.wordpress.com

Szakértők szerint a gyermek viselkedésének megváltozása a legelső jel lehet, ami arra utalhat, hogy tiltott szereket próbált ki.

Ezek közé tartozik, hogy az addigi barátait teljesen újakra cseréli, valamint egyre jobban elzárkózik a családtagjaitól.

Már nem élvezi azokat a tevékenységeket, amelyeket korábban szeretett és szinte teljesen megszűnik a szüleivel való kommunikáció, elszigeteli magát és nem oszt meg semmit a szeretteivel.

Eltűnt tárgyak Kép forrása: flickr.com

A megváltozott viselkedéshez olykor az is hozzátartozik, hogy a gyermek, aki tiltott szerekhez nyúlt, esetleg ellop a családtól egy nagyobb összeget vagy értékesebb tárgyat.

Ha ezeket a jeleket tapasztalod, akkor azt jelenti, a gyermekednek hirtelen pénzre volt szüksége, amiből valószínűleg olyan dolgokat vásárolt, amiről jól tudja, hogy nem mesélhet neked.

Ilyenkor minél hamarabb vond kérdőre, még ha nem is drogokról van szó, ez a fajta viselkedés soha nem sejtet jót.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019