6 igazán jó esti mese gyerekeknek

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,

Tegyük szépen a szívünkre a kezünket és valljuk be, hogy hányszor kapcsoljuk be legféltettebb kincsünknek a tv-t ahelyett, hogy mi magunk olvasnánk nekik mesét. Pedig a szakemberek egyetértenek abban, hogy a kedves történetek fejlesztik gyermekeink kreativitását. Azonban nem mindegy, hogy ki és mit mesél. A tv-ből kiszűrődő idegen hang, vagy az édesanyja/apja. Természetesen a szülő közelsége össze sem hasonlítható még a legtanulságosabb sorozattal sem. Az együtt töltött idő örök emléket ad a kicsiknek.

Egy hospice házban egyszer megkérdezték az idős embereket mit bánnak a legjobban az életükben. A válasz megdöbbentő: Az, hogy nem töltöttek elég időt a gyermekeikkel. Nincs az a sürgős prezentáció, ami megelőzheti a lányunkkal/ fiúnkkal töltött minőségi időt. Hagyjuk szárnyalni a képzeletünket! Gyermekünk tágra nyílt, csodálkozó tekintete úgyis mosolyt csal az arcukra. Ezek az esti, meghitt pillanatok tudják feledtetni a hétköznapok gondját, amikor a reggeli készülődéstől és parancsolgatástól zajos a ház. Így lesz a házból otthon, a gondviselőkből édesanya és édesapa. Sajnos egyre kevesebb értelmesebb mese közül lehet válogatni, de mi most összegyűjtöttük a számunkra legkedvesebbeket.

Süni és barátai

Csukás István kedves könyvéből minden nap más kalandot mesélhetünk gyermekünknek.

A sorozat négy erdei barát: Süni, Borzas, Kakukk és Röfi mindennapjaiba kalauzol el bennünket.

Ennél a történetnél talán még nem olyan nagy baj, ha néha napján ellustulunk, hiszen a figuráknak olyan színészek kölcsönzik a hangjukat, mint például Für Anikó, Hernádi Judit, Garas Dezső és nem utolsó sorban Rudolf Péter.

Holle Anyó

Ez a Grimm mese igazi kis tanulságos történet, pláne kislányoknak arról, hogy miért kell szorgalmas, dolgos embernek lenni.

A jutalom itt sem marad el, ahogy az lenni szokott a jó győz, a rossz elnyeri méltó büntetését.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019