6 idegesítő mondat a szüleinktől, amiket soha nem fogadtunk meg

Írta: ,

Én megmondtam!” Ismerős a mondat, ugye? Hányszor, de hányszor hallottuk a szüleink szájából tinikorunkban... Ráadásul – bár magunknak is félve ismerjük be – a legtöbbször tényleg nekik volt igazuk, mikor ezeket a dolgokat szajkózták...

„Fekvés!!!” Kép forrása: sfgirlbybay.com

1/6 „Fekvés!!!”

És ez nem egyenlő azzal, hogy a paplan alatt a barátnőiddel chatelsz, vagy az ágyadban laptopozol! Anno valahogy nem értékeltük a plusz alvás lehetőségét, pedig a szüleink már akkor tudták, hogy másnap képtelenek lesznek minket kikönyörögni az ágyból, és a reggel igazi szenvedés lesz.

Az már csak hab a tortán, hogy a suliban sem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy kellett volna, de könyörgöm, a Narancsvidéket nem lehet csak úgy otthagyni. Ja, és amúgy is tök ciki korán lefeküdni! :)

„Öltözz fel rendesen!” Kép forrása: styledavenue.com

2/6 „Öltözz fel rendesen!”

Na persze, hadd döntsük már el mi, hogy miben szeretnénk suliba menni!

Aztán a vége valahogy mindig a megfázás lett...

Mostanság viszont, amikor ősszel vagy télen az utcán sétálsz, és látod, hogy a lányoknak kint van az egész derekuk, legszívesebben betakarnád őket. Na igen, a tapasztalat!

„Első a tanulás!” Kép forrása: topista.com

3/6 „Első a tanulás!”

Lehet, hogy neked igen, de nekem tuti nem” – gondoltuk régen, most pedig mit meg nem adnánk, ha a tanulás lenne a legnagyobb probléma az életünkben.

Voltaképpen a szüleink mindig csak jót akartak nekünk és szerették volna, ha kényelmes életet élünk, ehhez pedig a legkézenfekvőbb út a tanulás volt – ezért mondogatták ezt megállás nélkül.

Mára már biztos te is tudod, hogy nem baj, hogy olykor a tanulást választottad egy buli helyett, mert előbbiből jóval többet profitálhattál.

„Ebben biztos, hogy nem mész ki az utcára!” Kép forrása: iamrandi.tumblr.com

4/6 „Ebben biztos, hogy nem mész ki az utcára!”

Pedig tök trendinek éreztük magunkat, és különben is, mi a baj azzal, ha szexik vagyunk?

Hát, valljuk be, sokszor nem azt a képet láttuk magunkról, mint a szüleink...

Haspólók, rövid szoknyák, merész smink – visszanézve a régi képeinket megállapíthatjuk, hogy jól áll nekünk az öregedés.

„Amíg nincs kész a házi, addig nem mehetsz sehova!” Kép forrása: camillapihl.no

5/6 „Amíg nincs kész a házi, addig nem mehetsz sehova!”

És akkor még ez a jobbik eset, hiszen ez az intelem legalább azt jelentette, hogy legalább tanulás után elmehettünk valahova! De sajnos nem volt mindenki ilyen szerencsés, ugyanis sokunk ki sem tehette az utcára a lábát hétköznap este, mert másnap ugye suli van.

Pedig minket akkoriban minden jobban érdekelt, mint a Pitagorasz tétel. Mondjuk megértjük, ha ez a mai napig nem változott!

„Nincs ivászat!” Kép forrása: wattpad.com

6/6 „Nincs ivászat!”

Nyilván tiniként imádtuk eljátszani, hogy egy korty bortól is már a fellegekben járunk, de őszintén, ha visszagondolsz egy-két durvább estédre, nem gondolod, hogy iszonyú ciki volt a viselkedésed???

Megnyugtatunk, mi is bőven találunk a múltunkban ilyen emlékeket, de ki tudja, mennyivel hosszabb lenne a lista, ha a szüleink anno nem mossák meg jó alaposan a fejünket egy-egy túl jól sikerült buli után!

Szóval, valljuk be őszintén, hogy az egykor idegesítő mondatokban tényleg volt igazság – ezért lehet, hogy ha eljön az ideje, mi is bevetjük majd őket a saját gyerekeinknél!