5 pénztárcabarát ötlet, amivel majd lefoglalhatod a gyereket a vakációban

Boros Mariann
Írta: ,
5 pénztárcabarát ötlet, amivel majd lefoglalhatod a gyereket a vakációban

Bár általában a gyerekeknek rengeteg játékuk van, legtöbbször az egyszerű használati tárgyakkal sokkal szívesebben játszanak, mint a kimondottan erre a célra gyártott – borsos árú – termékekkel. Elég csak a PET-palackra vagy a távirányítóra gondolni – ezeknél nem sokkal bonyolultabb, pénztárcabarát megoldásokat mutatunk, mellyel lefoglalhatod a gyerkőcöt.

A játékboltok polcai roskadoznak a különböző anyagú, méretű és mintájú építőkockáktól, és általában ezeket igencsak drágán mérik. Ám amíg egy bizonyos kort el nem ér a gyerek (és persze azután is), a fa- és műanyag elemek még akár veszélyesek is lehetnek, pláne, ha direkt célba lő vele a poronty, és mondjuk a fejed a céltábla.

Ezt megelőzendő –  és nem mellesleg egy csomó pénzt megspórolandó –, készíthetsz te magad is klassz, formabontó építőelemeket, méghozzá a minden sarki boltban kapható mosogatószivacsból.

Lehetőleg olyan csomagot válassz, amelyben eltérő színű darabok találhatóak. Pár száz forint és pár perc ráfordítás (eddig tart, amíg felaprítod), és garantált egy szabad félóra.

Autópálya a szőnyegen Kép forrása: playathomemomllc.com

Ha a te lurkód is autóbolond, nyűgözd le egy saját készítésű autópályával, melyet percek alatt rögtönözhetsz szőnyegre, parkettára egyaránt.

Nincs szükséged másra, mint egy élénk színű, keskeny ragasztószalagra, na meg persze némi képzelőerőre, hogy kitaláld, hogyan is kanyarogjon az az út.

A ragasztószalaggal jelöld a pálya széleit – akár egy komplett labirintus-rendszert is létrehozhatsz így, ha biztosra akarsz menni, hogy sokáig ellegyen vele a gyerkőc.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba