5 ötlet, amivel közelebb kerülhetsz gyermeked világához és hozzá

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A legtöbb szülő szerencsére azon fáradozik, hogy a lehető legtöbbet nyújtsa a gyermekének, miközben biztosítja számára a tőle telhető legjobb anyagi körülményeket. Ám a túl sok munka és a modern kütyük oda vezetnek, hogy gyermekeinkkel együtt, de mégis külön világban éljük életünket. Az alábbi ötletekkel közelebb kerülhetsz hozzá!

Míg korábban a kiváltságosok életében volt csak jelen a tévé, addig a felnőtteket és már a gyerekeket is teljesen körbehálózta a technika, így a mai szülő egyik új feladata, hogy megtalálja az arany középutat.

Nem szabad tiltani a gyerekeket az új vívmányoktól, hiszen nekik ezek már alapvetőek lesznek az életükben.

De azt sem célszerű megengedni, hogy csak mesevideók, vagy netes játékok mellett érezzék jól magukat – vagy csak így tudjuk velük eltölteni az időt.

A jó példa itt is alapvető, ha pedig közelebb kerülnél a gyermekedhez, akkor fontos, hogy te is elfelejtsd a kütyüket arra az időre, amikor leültök játszani.

A barátnőd üzenetére később is tudsz válaszolni, egész biztosan fejből is tudsz gyerekdalokat, és a kedvenc sorozatodat sem kell feltétlenül hallgatnia a gyermekednek.

Nyilván nem kell kizárnod a külvilágot álló napra, de igenis legyenek olyan órák, amikor semmilyen kütyü nem számít.

Játssz vele őszintén és jól Kép forrása: hellofashionblog.com

Játszani mindenki tud, vagy legalábbis ezt gondoljuk magunkról.

Aztán, amikor odakerülünk, hogy apróságunkat sok-sok órán keresztül kellene szórakoztatnunk, akkor rájövünk, hogy annyira nem is egyszerű visszamenni saját gyermekkorunkba.

Mivel manapság már a legtöbb csemetének rengeteg játéka van, egész biztosan találsz olyat közöttük, amikkel te is szívesen játszol. Ott a legó, a sok-sok építőkocka, kirakó, társas – ha ilyenekkel játszotok, akkor egész más hangulatban telik az idő.

Persze lesz olyan játék, ami számodra unalmas, ilyenkor azt kell szem előtt tartanod, hogy a gyermekednek viszont jelentős újdonság lehet és igazán fontos dolog.

Talán egy élményét próbálja feldolgozni a játék során (főleg, ha sokszor elismétli), emiatt sem szabad félbeszakítanod. Sőt, a játékot mindig a gyermeknek kell(ene) megszakítania, akárcsak az ölelést.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?