5 olcsó csináld-magad beltéri játék gyerekeknek, amit imádni fognak!

Zabolai Margit
Írta: ,

Minden kisgyerekes anyuka tudja, hogy amikor az időjárás miatt már lehetetlen lesz a szabadba menni, és házon belül, esetleg egy másfél szobás lakásban kell levezetni egy növésben lévő kis kalandor energiáit, az embert próbáló feladat lehet. Az alábbi ötletek segíthetnek az esős napok átvészelésében.

Akadálypálya Kép forrása: styl.instory.cz

Ha van néhány négyzetméter nem szőnyeggel burkolt felület a lakásban, akkor már csak egy adag szigetelőszalag kell, és meg is alkothatjátok a kedvetek szerinti akadálypályát, amibe cikk-cakk, kanyar, különféle tereptárgyak is kerülhetnek.

A pályán aztán a gyerek korától, ügyességétől függően lehet például pingpong-labdát keresztül fújni egy szívószál segítségével, vagy egy teniszlabdával és egy ütőnek kinevezett seprűvel „golfozhattok” is.

A játék nagy előnye, hogy pillanatok alatt fel lehet takarítani utána, csak le kell húzni a ragasztócsíkokat, és akár minden nap újabb és újabb pályákat alkothattok, a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Labdaterelés Kép forrása: pinterest.com

Egy lapos kartondoboz tetejét vágd le, majd ragassz bele néhány wc-papír gurigát, és keressetek egy kis labdát, ami kényelmesen befér a papíralagutakba.

A gurigákra különböző színű papírokat is ragaszthattok, majd néhány kártyalapra szintén felírhatjátok, vagy felfesthetitek ezeket a színeket.

Ez után a gyerekek húzhatnak a kártyákból, és mindenki a neki jutó színű alagútba terelheti be a labdát, vagy a kártyák által meghatározott véletlen színsorrend szerint is terelgethetik a labdát egyik alagútból a másikba.

Csendes, kis helyigényű játék, ami ráadásul a finommotoros képességet is fejleszti!

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?