5 jel, hogy már egyedül hagyhatod otthon a gyermekedet

Balatoni Dóra
Írta: ,

Magyarországon nem szabályozza törvény, mikortól hagyhatjuk egyedül a gyermekünket, ezért csakis a szülők felelőssége eldönteni, csemetéjük elég érett-e ahhoz, hogy gondoskodjon magáról akár 5 percre, akár egy órára. Képes arra, hogy elfoglalja magát, míg elszaladunk bevásárolni? Tud magára vigyázni azalatt, míg a fodrásznál vagyunk? Hogy könnyebben választ kaphass a kérdésekre, olvasd el cikkünket!

Természetesen nem azt mondjuk, hogy ideje korán adj a gyermeked kezébe okostelefont, de jó, ha tudja, hogyan kell felhívnia téged, ha baj van: megtaníthatod neki, hogyan vegye fel a telefont.

A kijelzőn látja, ki az, aki hívja, magyarázd el neki, hogy csak akkor vegye fel, ha ismerős telefonál. Ha nem jelzi ki a számot, akkor hagyja inkább csengeni.

Ugyanez vonatkozik a csengőre is, neked úgyis van kulcsot a lakáshoz, idegent pedig ne engedjen be a lakásba.

Célszerű továbbá egy cetlire kilistáznod néhány fontos telefonszámot, amelyre felírod a rokonok vagy a szomszéd elérhetőségét, így bármikor ki tudja keresni azokat.

Ahogyan nő, tanítsd meg neki, mit szabad és mit nem. Tudnia kell, hogy az olyan éles és veszélyes eszközökkel, mint például egy kés vagy egy olló, tilos játszani.

Ezekhez semmiképp ne nyúljon addig, míg leszaladsz a boltba vásárolni. Érvényes ez a tűzre is, soha ne játsszon vele!

Ha megéhezik, míg nem vagy otthon, és még elég kicsi, inkább a mikrót használja melegítésre és ne nyúljon a tűzhelyhez.

Tartsd jól elzárva tőle a gyufát és az öngyújtót, hogy még véletlenül se kerüljön a kezébe.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019