5 helyzet, amikor keménynek kell lenni a gyerek nevelésében

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,

Sokszor könnyebb igent mondani, mint nemet. Azért mert hamarabb befejezi a hisztizést, azért mert úgy érezzük, ha visszautasítjuk kevésbé fog szeretni, azért mert jó fej szülők akarunk lenni. De sajnos ez a hozzáállás később biztosan megbosszulja magát. Ha nem akarod, hogy egy idő után a fejedre nőjön a gyerek és ő irányítson, akkor fogadd meg tanácsainkat és legalább ebben a pár helyzetben állj a sarkadra és legyél kemény!

Amikor mindent megvetetne magának Kép forrása: atutudes.wordpress.com

Időben el kell kezdeni megtanítani a gyerkőcöket a pénzhez való hozzáálláshoz. Tudniuk kell, hogy nem csak úgy terem a fán, és ha elköltjük játékra lehet, másra már nem marad.

Legyen egy külön pénztárcája, ha a boltba indulunk és segítsünk neki jól beosztani a zsebpénzét. Tudom, ha teheti az ember jól esik megajándékozni és örömet szerezni gyermekünknek, de ha mindent megveszünk amire csak kinyitja a száját, csak rosszat teszünk neki.

Sose fogja megtanulni értékelni a játékait és azt fogja hinni neki minden jár.

Amikor vacsora után akar enni Kép forrása: babynameslog.com

Már vacsorázott a család, persze ő addig csak turkálta az ételt és nem evett. Persze amikor közeledne a lefekvés vagy már az ágyban van, bánatos szemekkel mondja, hogy „Éhes vagyok”.

A lelkiismeretes anya vagy apa ilyenkor egyből rohan a konyhába, nehogy már éhen maradjon szegény gyerek. Ezzel csak azért érjük el, hogy azt hiszi körülötte forog a világ. Akkor kell enni, amikor vacsoraidő van.

Persze itt nem az újszülött gyerekekre gondolok, hanem a már kicsit rafkósabbakra, akik nem akarnak még aludni és mindenfélét kitalálnak, hogy ne is kelljen.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019