5 hasznos nyári időtöltés a gyerkőccel

Serestyén Sára
Írta: ,

A nyár a pihenésről és a feltöltődésről szól – de vajon ezt a gyerekek is tudják? A nyári táborok, a nagyszülőknél töltött egy hét és a családi nyaralás közötti időben sem lehet tétlenkedni, hiszen a kis lurkókat folyton le kell kötni valamivel. Íme néhány hasznos tipp a nyár utolsó heteire, amivel nem csak a kicsik, de a család is jól szórakozhat!

Kertészkedés Kép forrása: bhg.com

Az egyik legnehezebb feladat rávenni a csemeténket, hogy kimenjen a friss levegőre és ne a gép vagy a televízió előtt töltse a nyarat.

Beszéld rá, hogy készítsetek együtt csak neki egy kis virágos kertet vagy veteményest, amit a nyár hátralevő részében neki kell majd gondoznia. Ezzel nem csak önállóságot, felelősséget kap, de lesz egyfajta rendszer a mindennapjaiban, hiszen a kertet locsolni, gazolni kell akár naponta is.

Ha lakásban laktok, akkor készíthettek egy nagyobb cserépben is apró kertecskét, vagy csíráztathattok magokat, ültethettek krumplit egy befőttesüvegben, és minden nap nyomon követhetitek, mennyit fejlődött a kis gondozottatok.

Főzettek együtt Kép forrása: dailyrx.com

Bár nyáron nem annyira kellemes bekapcsolni a sütőt, azért szakíthattok időt a hűvösebb, délelőtti, kora esti órákban egy kis közös sütögetésre. A lurkó segíthet a bevásárlásban és a kisebb konyhai munkákban is.

A kánikulai időszakban pedig csináljatok hűsítő finomságokat, például egy gyümölcstálat, amihez ő válogathatja össze a hozzávalókat.

Lehet, hogy elsőre nem fogod annyira élvezni, hogy minden csupa maszat, de az együtt töltött idő és a sok élmény, amit a gyerkőc kap ezáltal, megfizethetetlen. Ráadásul minél több rutint szerez a konyhában, annál ügyesebb lesz később! :)