5 dolog, amit egy négygyermekes anya másképp csinál majd ebben a tanévben

Írta: ,
Melissa Fenton, a The Huffington Post publicistája négy fiúgyermeket nevel, így már 12 éve szól az iskolakezdésről számára a szeptember. Nem szégyelli bevallani: ennyi időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy pontokba tudja szedni, mit érdemes másképp csinálni. Az ő felismeréseit osztjuk most meg veled, hátha nem ráz majd ki a tanszervásárlástól a hideg!
„Nemet fogok mondani.”

Melissa fiai között van alsó tagozatos, felsős és középiskolás is. Ő maga jócskán kinőtt már abból a korból, amikor az óvodai szülői értekezleten lelkesen jelentkezett valamilyen extra önkéntes projektre a közösség érdekében.

„Osztálypénztáros sem leszek többet. Az a hajó már elment, emberek!” – teszi hozzá, mert már rég rájött: sem kedve, sem ideje, sem energiája nincs ilyesmire. Te is sokkal jobban jársz, ha a másoknak való megfelelés kényszere helyett inkább a saját magad és a családod érdekeit nézed.

Melissa szerint semmi nincs abban, ha a kedvenc sorozatot egyik epizódjára vagy egy jógaórára cseréled az efféle „kötelességet”.
„A gyerekek megoldják egyedül a reggeleket.”

„Tudom, tudom… de meg kell próbálni!” – véli Melissa, aki egyelőre maga is elérhetetlen álomnak tartja a tökéletesen olajozott fogaskerekek módjára működő reggeli mozzanatokat

Ha ismerős számodra a korai rohanás, amit a tisztálkodás, a reggeli, a lecke utolsó utáni ellenőrzése, az elfelejtett tolltartóért való visszaszaladás és a csúcsforgalom káosza jelent, talán eleve rettegve fekszel le aludni, mert maga az ébredés is akkora stresszt jelent. 

Pedig semmi ördöngösség nincs benne, hogy a porontyok segítség nélkül megreggelizzenek, vagy elrendezzék a sulival kapcsolatos előkészületeket. Mi lenne, ha idén jó főnökként inkább kiosztanád a teendőket a robotsors bevállalása helyett?