5 dolog, amiről a gyermektelen nők szeretnék, ha tudnál

Zabolai Margit
Írta: ,
5 dolog, amiről a gyermektelen nők szeretnék, ha tudnál

Egy ideális világban nyíltan és könnyedén beszélnénk arról, hogyan és miért látunk különbözően bizonyos dolgokat. A valódi életben azonban ez néha nagyon érzékeny kérdés lehet. A gyerekvállalás kérdése például nagyon kényes téma. Ellen Walker pszichológus ezért egy cikkben szedte össze azokat a dolgokat, amelyeket szerinte a legtöbb gyermektelen nő el szeretne mondani a gyermeket nevelő barátainak. Íme, a legfontosabbak.

„Én is dolgozom, és nem vagyok önző”

A gyermektelen nők élete sem koktélozásból és shoppingolásból áll: ők is bemennek reggel dolgozni, este számlákat fizetnek, takarítanak, vacsorát főznek, noha tény, hogy erre valamivel több idejük van. 

Egy gyermektelen nő élete sem fenékig tejfel, és van, amikor ők is fáradtak, kimerültek vagy idegesek. 
 
Ugyanakkor tudják, hogy mindezen te is végig mész, ráadásul még gyereket is nevelsz, így semmi rosszat nem fognak rólad gondolni, ha néha arról panaszkodsz, hogy fáradt vagy, vagy időhiányban szenvedsz.
„Nincs bajom a gyerekekkel”

Azért, mert valaki úgy dönt, hogy nem akar saját gyereket, még nem jelenti azt, hogy ne szeretné a gyerekeket

Ha barátok vagytok, akkor valószínűleg a tieidet is szereti, örül, ha láthatja őket, de biztosan értékeli, amikor néha meg tudod oldani, hogy valaki másra bízd őket, és csak ketten találkozzatok, egymásra figyeljetek, és ne szakítsa félbe a beszélgetést valaki minden harmadik percben egy újabb dínós rajzzal.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!