5 dolog, ami nélkül mi fel tudtunk nőni, de a mostani gyerekek nem tudnának

Zabolai Margit
Írta: ,

Távol álljon tőlem, hogy belekezdjek a „régen minden jobb volt” zsolozsmába, de tény, hogy a mai gyerekek el sem tudnák képzelni az életüket sok olyan dolog nélkül, ami nélkül mi egészen jól elvoltunk.

Az általános iskolások apró ujjai úgy siklanak az okostelefonok képernyőin, mintha csak azzal a kezükben születtek volna. Nem probléma szépiát húzni a frissen lőtt szelfire, kitakarni a szennyes zoknikat a háttérben, vagy éppen utólag megigazítani egy kóbor hajtincset.

Bezzeg én még hosszú hetekig vártam, amíg a filmtekercs megtelt, és végre előhívathattuk a fotókat, hogy azután kiderüljön, valaki nem is oda nézett, vagy pislogott a kattintás pillanatában.

Tényleg, hogyan is lehetett így élni? De az biztos, hogy legalább sokkal több kínosan vicces fotóm van magamról meg a barátaimról, amiken tényleg úgy nézünk ki, ahogyan.

Laptop Kép forrása: theeverygirl.com

„De akkor hogyan írtál házit??!” - kerekedik ki a szeme a mostani tinédzsereknek, amikor megtudják, hogy bizony én már egyetemre jártam, mikor az első számítógépemet megkaptam.

Persze, ma már én is nehezen képzelem el nélküle az életemet, hiszen ez a munkaeszközöm, de azért mégis megmosolyogtat, hogy van egy komplett generáció, akinek nem jut eszébe az a rendkívül agyafúrt, technikát kicselező megoldás, hogy házit írni bizony tollal meg papírral, gyöngybetűkkel is lehet, és személyesen is a tanár kezébe lehet nyomni egy e-mail elküldése helyett.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019