4 éves kortól sportoljon a gyerek? Ezekre nagyon figyeljünk, ha sportolni adjuk

Bodnár Alexa
Írta: ,

Arról rengeteget hallunk, hogy mennyire fontos felnőttként a rendszeres testmozgás, főként manapság, amikor sokan végeznek ülőmunkát. De az, hogy ez egyszerűen mindennapi életünk részévé váljon, már gyerekkorban érdemes elkezdeni a mozgást, a sportra nevelődést. A gyerekek számára az egészséges fejlődés miatt is elengedhetetlen, hogy mozogjanak, hiszen ez testi, szellemi és szociális fejlődésükre is hatással lehet.

Már egészen kicsi korban elkezdhet a gyermek rendszeresen sportfoglalkozásra járni, kezdetben még játékos formában.

Ilyen például a babaúszás, amely az elmúlt években óriási népszerűségre tett szert.

Kicsit nagyobb korban, amikor a gyermek 2-3 éves, jó ötlet megvásárolni az első kismotorját, biciklijét, mert ez segíti a helyes mozgáskoordináció fejlődését.

Az ennél is nagyobb, 4-5 éves óvodás gyerekeket már akár csoportos foglalkozásokra, dzsesszbalett vagy más táncokra, gimnasztikára, gyerektornára is be lehet íratni a kicsiket, míg később már a labdajátékok, csapatsportok is kipróbálhatók.

Amíg kicsi a gyermek, a heti egyszeri edzés bőven elegendő a számára, hiszen mellette valószínűleg sokat sétál, szaladgál, a játék során is mozog eleget.

Később lehet ezt a számot heti kettőre is emelni, ha a gyermeknek van hozzá kedve: enélkül nem is érdemes tovább járnia az adott sportórákra, hiszen ezzel az egész mozgás iránti lelkesedését is elveszítheti.

A gyerekkori rendszeres sportedzések amellett, hogy egészségesek, segítenek abban is, hogy a gyermek megismerjen egy szabályrendszert, és megtanulja, hogyan lehet ebben érvényesülni, csapatban dolgozni, versenyezni, nyerni és akár veszíteni is, és elkezdheti megismerni a saját határait.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019