Szeretnél biztosra menni? A felmérések alapján ebben az életkorban kell megházasodnod

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sosem álmodoztam kislányként a hetedhét határra szóló lakodalomról – talán éppen ezért van az, hogy már rég családot alapítottam, de még mindig nem hiányzik a hivatalos papír. Persze, megértem azokat, akiknek fontos ez a szép szertartás, és akik úgy vélik, hogy a házasságnak nagyon erős összekötő ereje lehet a nehéz életszakaszokban. Ha ti is az esküvő mellett döntötök, próbáljátok jól csinálni! A felmérések alapján van egy olyan életkor, ami a legideálisabb arra, hogy összekösd a szerelmeddel az életedet.

Manapság nem igazán „divat” korán házasságot kötni, és ez nem csak a statisztikákban látszik. Az ismerőseim körében sokkal gyakoribb, hogy a párok a harmincas és negyvenes éveik közepén kerítenek sort a nagy napra. Sokan ismerkednek, kalandoznak közülük, karriert építenek és utaznak, de többen vannak olyanok is, akik akár bő évtizede élnek már közös háztartásban – gyakran csak ebben a korban tudnak félretenni eleget az álomesküvőre, vagy ekkor érzik úgy, hogy most már biztosra mehetnek a párválasztást illetően.

A Utah Egyetem felmérése alapján ugyanakkor nem érdemes túl sokáig halasztanunk a nagy döntésünket, és jobb a húszas éveinkben, legfeljebb a harmincas éveink elején megházasodnunk.

Egész pontosan 5%-kal emelkedik az esélye a válásnak 32 éves kor után köttetett esküvő esetében, ami alapján a kutatók máris kiderítették a házasságra ideális időpontot:

szerintük 28 és 32 között a legjobb kimondani a boldogító igent, ugyanis azok váltak el a legkisebb arányban, akik ebben az életkorban döntöttek kapcsolatuk hivatalossá tételéről.

Emma Bauso/pexels.com

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba