Összeházasodnátok? Ezt mindenképp beszéljétek meg előtte

Zabolai Margit
Írta: ,
Összeházasodnátok? Ezt mindenképp beszéljétek meg előtte

Már szinte hallod, ahogy a harangok zúgnak? A házasságkötés nem csak csodás esemény, de nagy vállalás is, így tényleg csak akkor érdemes az anyakönyvvezető elé lépni, ha biztosak vagytok a dolgotokban. Például azért is, mert már átbeszéltétek a következő témákat.

Mire terveztek költeni Kép forrása: portalanalitika.me

Szomorú, de a válások hátterében nagy arányban a pénzügyek állnak. Ha hivatalosan is összekötitek az életeteket, nagy valószínűséggel olyan élethelyzetek előtt találjátok majd magatokat, amelyek komolyabb kiadást jelentenek: otthonvásárlás, gyerekvállalás, költözködés…

Jó, ha már az elején megbeszélitek, hogy mire mennyit szeretnétek költeni, és ehhez ki hogyan tud hozzájárulni, hogy később ne legyen vita abból, hogy valamelyikőtök úgy érzi, ő mindent megtesz az előrelépés érdekében, míg a másik csak szórja a pénzt.

A család dinamikája Kép forrása: bryantandheather.com

Különböző szociális környezetekből jövünk, és míg valakinek teljesen normális, hogy naponta négyszer beszél telefonon az anyukájával, mások havonta egyszer dobnak egy e-mailt az ősöknek.

Bármelyik megoldás működhet, de ha saját családot készültök alapítani, nem árt, ha megbeszélitek, hogyan alakulnak majd köztetek ezek a dolgok, mennyire erős köteléket, és mekkora szabadságot vártok el a másiktól. Bár jó eséllyel ezek a kérdések már az együttélés alatt is felmerülnek, nem árt még egyszer, a biztonság kedvéért átbeszélni őket, mielőtt még komolyabbra fűzitek a szálakat.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv