Nem a dekoráción múlik! Ezeken a dolgokon elégedetlenkednek a legtöbbet az esküvő vendégek

Írta: ,

Manapság általánosságban véve mindenre igaz, hogy a külcsín iszonyúan fontos sőt, sok esetben a legfontosabb. Ezt a hibát sokan elkövetik az esküvőszervezés során is, avagy a páros arra szánja a legtöbb időt és pénzt, hogy a helyszín és a dekoráció valóban fenséges legyen. A látvány is számít, de hidd el, messze nem a legfontosabb szempont, ha a vendégek fejével gondolkozol. Mik azok a dolgok, amiken ők gyakran elégedetlenkednek?

Mennyire finom a vacsora Kép forrása: brit.co

1/4 Mennyire finom a vacsora

A legtöbb esküvői vendég nem kifejezetten a neves alkalom miatt várja a szertartást, hanem az utána következő dínomdánom végett. Ebből máris látszik, hogy az egyik legfontosabb szempont az étel minősége, mennyisége, valamint az italválaszték. Ha mindenki jóllakik, és mindenki talál olyan italt magának, amit szívesen fogyaszt, akkor egész biztos lehetsz benne, hogy kellemes emlékekkel fognak visszagondolni az esküvőtökre.

Nagyon lényeges tehát, hogy olyan csapatot bízzatok meg a feladattal, akik rutinosak, jól összeszoktak a közös munkában, és rendszerint elégedetten távoznak tőlük a vendégek. Arra pedig különösen ügyeljetek, hogy mindig kicsit több finomsággal készüljetek, mint ahányan vagytok. Ez pénzkidobásnak tűnhet, de ha marad, azt utólag is szét lehet osztani, ami pozitív emlék lesz, viszont, ha valakinek nem jut, mert más már repetázott, az bizony negatív visszacsatolás.

Milyen a zene Kép forrása: stylemepretty.com

2/4 Milyen a zene

Nem könnyű manapság eldönteni, milyen zenekart válasszatok az esküvőtökre, ez tény. Sokan újítanak, és megbíznak egy DJ-t a feladattal, ami tökéletesen működhet is akkor, ha sok fiatal vendégetek lesz, ellenben az idősebb korosztály nem igazán fogja találni a helyét a táncparketten.

Természetesen nem tehettek mindenki kedvére, de azért megpróbálhatjátok. Ha DJ mellett döntötök, akkor kérjétek meg, hogy időnként hagyományos esküvői dalokat is játsszon, hogy az idősebb korosztálynak se kelljen egész este csak ücsörögnie.

Ha pedig hagyományos zenekart és klasszikus esküvői muzsikát választotok, akkor is meg lehet velük beszélni, hogy ne kizárólag az ősrégi, kifejezetten nosztalgikus dalokat válasszanak. Egy jó zenekarnak nem okoz problémát a változatosság, márpedig az nagyon fontos, hogy a buli főszereplőire ne sajnáljátok a pénzt.

3/4 Hogyan ültetitek le őket

Kulcsfontosságú az ülésrend, amit sajnos egyáltalán nem könnyű zökkenőmentesen összeállítani, de meg kell próbálnotok. Már az is nehézségekbe ütközhet, hogyan osszátok el a szülőket, ha pl. ők időközben elváltak, és új partnert is találtak maguk mellé, vagy esetleg nincsenek túl jóban… Itt sem tudtok mindenki kedvére tenni, de a közeli családtagok esetében érdemes a véleményüket megkérdezni. Könnyen lehet, hogy a kedvetekért minden problémájukat félreteszik, és felesleges is ezen a kérdésen agyalnotok.

Emellett próbáljatok arra is ügyelni, hogy az egyes asztaloknál ne egymás mellett üljenek azok, akik korábban együtt jártak, vagy frissen szakítottak, esetleg köztudott róluk, hogy egyáltalán nincsenek jóban. Nem mindig lesz lehetőség a variálásra, és ezt a vendégeknek is el kell fogadniuk, de ha van mód rá, senki se érezze kínosan magát azért, mert az exe ül mellette az új barátnőjével.

4/4 Tudnak-e beszélgetni veletek

Az esküvői vendégek elsősorban egymással beszélgetnek, ezért is fontos a korábban említett ülésrend. Azonban biztosak lehettek benne, hogy veletek is szeretnének néhány szót váltani, és szívesen vennék, ha készíthetnének közös fotót is. Ez annál nehezebb, minél több vendéget hívtatok meg, de mégis úgy illendő, hogy mindenkivel beszélgessetek kicsit. Emiatt jó, ha semmilyen különösebb teendőt nem hagytok magatoknak az esküvő napjára, csak azzal foglalkoztok, hogy mindenkivel kapcsolatot létesítsetek.

Ha úgy adódik, nyugodtan körbe is járhatjátok a helyiséget, megkérdezhetitek a vendégeket, ízlett-e a vacsora, tetszik-e a zene, vagy van-e kedvük táncolni. Igen, ez húzós, tekintve, hogy nektek kell a legtovább bírnotok a bulit, de az esküvő erről is szól. Elhihetitek, sokkal kellemesebb emlékekkel távoznak majd a vendégek, ha akad személyes emlékük is rólatok, mintha csak az marad meg bennük, hogy egy „bocsi, de majd később beszélünk”-kel leráztátok őket.