Neki is megvan ez a tulajdonsága? Figyeld meg alaposan és kiderül, meg fogja-e kérni a kezedet

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Neki is megvan ez a tulajdonsága? Figyeld meg alaposan és kiderül, meg fogja-e kérni a kezedet

Kép forrása: unsplash

Nemrégiben egy nagyszabású felmérést készítettek, csaknem 200 000 férfi bevonásával. A kutatók – többek között – azt vizsgálták, milyen vonásai, tulajdonságai vannak azoknak a férfiaknak, akik a későbbiek során potenciális férjjelöltek lesznek. A te barátodra vajon igazak ezek az állítások? Figyeld meg alaposan, és kiderülhet, mekkora eséllyel fogja rövidesen megkérni a kezedet!

Figyeld meg, hogyan kommunikál!

A felmérésben finnországi és amerikai iskolák vettek részt, valamint korábbi felméréseket is összevetettek a kapott eredményekkel. Három fő csoportra osztották a férfiak intelligenciáját: a logikai, a numerikus és a verbális intelligenciára.

Ebbe a három csoportba a különféle válaszok alapján sorolták be a résztvevőket, és megvizsgálták, közülük kik házasok, kik terveznek házasodni, illetve kik azok, akik a tartós, komoly kapcsolatokat preferálják. Kiderült, hogy azok a férfiak, akik leginkább a verbális csoportba voltak besorolhatóak, a legnagyobb eséllyel házasodtak meg.

Ez a felmérés alapján azt jelentette, hogy azok a férfiak, akik kiemelkedő kommunikációs képességekkel rendelkeztek, nagyon jól meg tudták oldani (szóban) a problémáikat ahelyett, hogy bármilyen szinten tettlegességhez folyamodtak volna (és ez most nem jelent egyet az erőszakkal).

Neki is megvan ez a tulajdonsága? Figyeld meg alaposan és kiderül, meg fogja-e kérni a kezedetHa tehát a te barátodra is igaz, hogy imád beszélni, elemezni, analizálni, szereti észérvekkel elrendezni az ügyes-bajos dolgait, akkor a lehető legnagyobb esély van rá, hogy meg fogja kérni a kezedet. Persze, akkor sincs aggódnivalód, ha a szerelmed inkább a tettek embere, ugyanis a második helyen – általánosságban véve – az intelligens férfiak végeztek.

Tehát azoknak is nagy esélyük volt a megházasodásra, akik inkább hallgatagnak, de kiemelkedően okosnak, műveltnek, talpraesettnek bizonyultak. Bizonyos szempontból vizsgálva a kérdést még jobban is járnak azok a nők, akiknek kiemelkedő intelligenciával bír a párjuk, ugyanis ezek a férfiak nem csak jó eséllyel nősültek, hanem a legtovább is tartott a házasságuk.

Mi lehet ennek az oka?

Vajon mi magyarázza azt, hogy a verbális típusú férfiak ilyen nagy eséllyel házasodnak meg? Minden bizonnyal az, hogy a jó kapcsolat alapja a kommunikáció, a beszélgetés, a kisebb-nagyobb problémák átbeszélése. Ezekre a férfiak pontosan ez jellemző! Szemben azokkal a társaikkal, akik szerint „ciki” lelkizni, vagy túlságosan is „csajos dolog” kibeszélni a gondjainkat, ezek a férfiak nyitottak az ilyesfajta beszélgetésekre. Tehát nagyobb eséllyel jut el oda a kapcsolatuk, hogy igazán komolyra forduljanak a dolgok, és lehessen gondolkozni a házasságon, családalapításon.

Neki is megvan ez a tulajdonsága? Figyeld meg alaposan és kiderül, meg fogja-e kérni a kezedet
Ugyanakkor a felmérés alapján láthattad, hogy léteznek olyan férfiak is, akik nem ennyire nyitottak a beszélgetésekre, de ők is sokszor sikeresen és hosszútávon működtetik a kapcsolataikat. Az intelligencián túl sok magyaráznivaló nincs: ezek a férfiak minden bizonnyal jól átlátják a problémákat, az esetleges kapcsolati nehézségeket, következtetni tudnak rá, esetleg milyen magatartással bánthatnák meg szerelmüket – azt nyilván mellőzik, ha komoly és tartós kapcsolatra vágynak.

Bár ők nem beszélnek túlságosan sokat, azt azért felismerik, ha egy olyan nehézséggel néznek szembe, aminek a kivesézése nem tűr halasztást. Talán ez a kettősség magyarázza, hogy az intelligens férfiak nem csak jó eséllyel házasodnak, hanem sokáig is maradnak a komoly kapcsolataikban.


Az mindenesetre biztos, hogy ha a te szerelmed szívesen beszélget veled az élet nagy kérdéseiről, esetleg műveltsége, talpraesettsége miatt őszintén fel tudsz nézni rá, akkor minden esélyetek megvan arra, hogy hosszú és boldog házasságban éljétek le az életeteket.

Képek forrása: EdZbarzhyvetsky/depositphotosDenKostiukBO/depositphotos