Egy kutatás szerint ezt csinálnák másképp azok, akik túl vannak az esküvőjükön

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Tanácsot általában azoktól fogadunk el szívesen, akik már jártak abban a cipőben, amit mi még csak most készülünk felhúzni. Így van ez az esküvőkkel is! Egy olyan kutatási eredményt hoztunk nektek, amit a segítség jegyében készített egy ékszerstúdió. Arra voltak ugyanis kíváncsiak, hogy mit csinálnának másként a párok, ha újrakezdhetnék az esküvőjük szervezését. Ha hiszed, ha nem, az eredmények alapján csak 24% mondhatja el magáról, hogy olyan volt a nagy nap, amilyennek elképzelte. Ideje tanulni mások hibáiból!

Nagyon nem mindegy, kit hívtok meg

Az esküvőszervezés talán egyik legsarkalatosabb pontja a vendégek személyére vonatkozik, és ez megmutatkozik a felmérés eredményében is. A megkérdezettek csaknem fele, 47%-a gondolta úgy, hogy jobb lett volna, ha más embereket hív meg az esküvőjére: 41% szerint több embert kellett volna meginvitálni a nagy napra, de ugyanennyien vannak azok is, akik ennek éppen az ellenkezőjét állították. Nem elenyésző a többiek véleménye sem, ugyanis 18% szerint teljesen felül kellett volna írni a vendéglistát. Mi lehet ennek az oka?

Alighanem a „kötelező körök”, avagy az illendőségből meghívott vendégek, akik miatt mások szorultak ki a meghívottak közül.

Ide sorolhatóak azok az unokatestvérek, akikkel egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot, azok az emberek, akiket azért „kell” visszahívni az esküvőre, mert anno ők is megtiszteltek minket ezzel, továbbá olyan ismerősök, akik biztosan megsértődnének, ha nem kapnának meghívót.

Egy kutatás szerint ezt csinálnák másképp azok, akik túl vannak az esküvőjükön

Amint a felmérés eredményeiből látod, nem szerencsés, ha túl sok vendéget hívtok meg, de az sem, ha pang a látványos terem, hiszen nincs elég ember, aki megtölthetné a helyiséget. Viszont nem szabad arra alapoznotok a listátokat, ki fog megsértődni – ez a ti napotok! Sokkal fontosabb, hogy minden résztvevőre őszinte szeretettel tudjatok nézni.

Mire mennyit költsetek?

A megkérdezettek 58%-a stresszelt az esküvője miatt, ami nem túl meglepő, cserébe ugyanennyien voltak azok is, akik úgy nyilatkoztak, hogy végül mégis élvezték a nagy napot. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a házaspárok csaknem fele, 42%-a nem mondhatja el magáról, hogy örömét lelte a saját esküvőjében, ami igazán elkeserítő adat.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)