Egy kutatás szerint ezt csinálnák másképp azok, akik túl vannak az esküvőjükön

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Tanácsot általában azoktól fogadunk el szívesen, akik már jártak abban a cipőben, amit mi még csak most készülünk felhúzni. Így van ez az esküvőkkel is! Egy olyan kutatási eredményt hoztunk nektek, amit a segítség jegyében készített egy ékszerstúdió. Arra voltak ugyanis kíváncsiak, hogy mit csinálnának másként a párok, ha újrakezdhetnék az esküvőjük szervezését. Ha hiszed, ha nem, az eredmények alapján csak 24% mondhatja el magáról, hogy olyan volt a nagy nap, amilyennek elképzelte. Ideje tanulni mások hibáiból!

Nagyon nem mindegy, kit hívtok meg

Az esküvőszervezés talán egyik legsarkalatosabb pontja a vendégek személyére vonatkozik, és ez megmutatkozik a felmérés eredményében is. A megkérdezettek csaknem fele, 47%-a gondolta úgy, hogy jobb lett volna, ha más embereket hív meg az esküvőjére: 41% szerint több embert kellett volna meginvitálni a nagy napra, de ugyanennyien vannak azok is, akik ennek éppen az ellenkezőjét állították. Nem elenyésző a többiek véleménye sem, ugyanis 18% szerint teljesen felül kellett volna írni a vendéglistát. Mi lehet ennek az oka?

Alighanem a „kötelező körök”, avagy az illendőségből meghívott vendégek, akik miatt mások szorultak ki a meghívottak közül.

Ide sorolhatóak azok az unokatestvérek, akikkel egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot, azok az emberek, akiket azért „kell” visszahívni az esküvőre, mert anno ők is megtiszteltek minket ezzel, továbbá olyan ismerősök, akik biztosan megsértődnének, ha nem kapnának meghívót.

Amint a felmérés eredményeiből látod, nem szerencsés, ha túl sok vendéget hívtok meg, de az sem, ha pang a látványos terem, hiszen nincs elég ember, aki megtölthetné a helyiséget. Viszont nem szabad arra alapoznotok a listátokat, ki fog megsértődni – ez a ti napotok! Sokkal fontosabb, hogy minden résztvevőre őszinte szeretettel tudjatok nézni.

Mire mennyit költsetek?

A megkérdezettek 58%-a stresszelt az esküvője miatt, ami nem túl meglepő, cserébe ugyanennyien voltak azok is, akik úgy nyilatkoztak, hogy végül mégis élvezték a nagy napot. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a házaspárok csaknem fele, 42%-a nem mondhatja el magáról, hogy örömét lelte a saját esküvőjében, ami igazán elkeserítő adat.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019