Létezik ideális kor a házasodáshoz?

Bolla Gitta
Írta: ,

Hogy mi a jól működő házasság titka? Ez az, amiről biztosan megoszlanak a vélemények!

A legújabb statisztikák szerint viszont sokat számít a kapcsolat sikerében az, hogy mikor van az esküvő.

Van, aki szerint jobb, ha sokat vársz, mert úgy eleget tapasztalsz ahhoz, hogy tudd, mire van szükséged. Mások viszont azt vallják, hogy ha fiatalon kötöd össze az életedet a szerelmeddel, együtt élitek meg a felnőtté válás lépcsőit, ami pótolhatatlan köteléket hoz létre! De mit mondanak a számok?

27 az igazság?

Egy amerikai kutatás szerint a nők többsége 27 évesen mondja ki az igent (a pasik 29 évesen), és nekik van a legnagyobb esélyük arra is, hogy ne váljanak el. Azóta Nick Wolfinger szociológus azt is kijelentette, hogy a 27-32 éves kor a legideálisabb a házassághoz, legalábbis, ha a páros nem szeretne különválni az első 5 évben. Ráadásul az is kiderült, hogy azoknak van a legkevesebb esélyük a holtomiglan-holtodiglanra, akik 20 éves koruk előtt, vagy 40 éves koruk után esküsznek. Wolfinger azt is elmondta, hogy 32 éves kor után sokkal megfontoltabban vágnak bele a párok a házasságba, ami hosszú távon a lehető legjobb, és a számok sem cáfolják ezt: bár a 27-32 a tökéletes sáv, 32 után és 40 év alatt csupán 5%-kal emelkedett a válások száma.

Persze azért ne ijedj meg, ha te nem erősíted a statisztikát, ezek csak számok, és sok minden más is befolyásolja azt, hogyan alakul a kapcsolat!

De mit tehetsz hosszútávon a boldog párkapcsolatért?

 1. A kapcsolatod legyen az első, bármi is történik. Soha ne helyezd elé a munkádat, vagy a barátaidat, hiszen a párod az az ember, akivel az egész életedet szeretnéd leélni. Bármilyen döntést is kell hoznod, fő szempontok között legyen az, hogy ez milyen hatással lesz a szerelmedre és a kapcsolatodra. Ezt fordított esetben te is elvárod, ugye?
   
 2. Soha ne vedd magától értetődőnek a pasidat. Értékeld, és tudatosítsd magadban, hogy csak akkor jár neked az ő szeretete és tisztelete, ha ő is megkapja ezt tőled minden egyes nap. Közhelyesen hangzik, de légy vele illedelmes, és kedves.
   
 3. Szakíts időt a szexre! Amikor egy kapcsolatban gondok vannak, a nőknek nincs kedvük hancúrozni a párjukkal. A pasik viszont akkor érzik, hogy gond van, ha a nő nem akar szexelni. Ez egy ördögi kör! Bármilyen feszített is a tempó a mindennapokban, szakítsatok rá időt, ha pedig baj van, beszéljétek meg. Egy boldog párkapcsolat alapvető pillére!
   
 4. Mindig kellenek a közös élmények, és a szórakozásra is időt kell szánni. Szükség van azokra az apróságokra, amik erősítik a köteléket, amikre később visszaemlékezhettek, egyszóval a közös élményekre: utazás, kirándulás, tanfolyam vagy sportolás.
   
 5. Ugyanakkor azt se feledd, hogy csak akkor lehetsz boldog egy kapcsolatban, ha szánsz időt a saját hobbijaidra, barátaidra, és nem felejted el azt, hogy önálló személyként ki vagy. Csak akkor lehetsz kiegyensúlyozott valaki mellett, ha ez sikerül, és abba az emberbe szeretett bele a párod is!

Te mit gondolsz, mitől tart örökké egy kapcsolat?

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019