A 4 legbosszantóbb dolog, amivel az ifjú pár találkozik az esküvőjén – Pedig meg lehetne előzni!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Diákként volt szerencsém néhány évet lehúzni a vendéglátásban, többek között különféle rendezvényeket, esküvőket bonyolítottunk le. Ennek köszönhetően belepillanthattam a háttérmunkákba, és azt is végigkísérhettem, mitől keserednek el a legjobban az este főszereplői. Szerencsére ezeknek a bosszantó dolgoknak a többsége kivédhető akkor, ha egy kicsit nagyobb körültekintéssel álltok az esküvőtök elé.

Folyton félbeszakítják az esküvőt a vendégek

A bosszantó dolgok között élen járt a szertartások félbeszakítása, amiről rendszeresen gondoskodtak a különböző rokonok, ismerősök. Jól látszott, hogy a menyasszonynak semmi kedve nincs újra feltápászkodni a székről egy fotó erejéig, és az újdonsült férj sem kíván több pertut inni, de az ittas rokonokat egyáltalán nem volt könnyű lerázni. A legtöbb pár nem díjazta a meglepetés programokat sem, avagy azokat az önjelölt előadókat, akik a nem várt pillanatban köszöntőt mondtak, vagy éppen egy játékot dobtak be a közösbe. Az állandó félbeszakításnak szerencsére könnyű elébe menni.

Ha van vőfélyetek, akkor kérjétek meg, hogy többször is hívja fel a figyelmet arra, hogy lesz egy kijelölt időszak a fotózásra, gratulációk, ajándékok átadására.

Szükség esetén hivatkozhattok rá, hogy ő diktálja a menetrendet, és megbíztok a tapasztalatában, kicsit legyenek türelemmel az ismerősök.

Az önjelölt ceremóniamestereket pedig egyszerűen leállíthatjátok azzal, ha a zenekarral is egyeztettek: ne adják ki a kezeik közül az irányítást, ne engedjék át a mikrofont másoknak és jelezzenek a vőfélynek, mielőtt valaki plusz programot iktatna az esküvőtökbe.

Kényelmetlen és erőltetett a fotózás

A fotózás kulcsfontosságú része az esküvőknek, hiszen ezek az emlékek lesznek azok, amiket évek múltán is örömmel fogtok visszanézni – persze csak akkor, ha a sok ezer kattintás között akadnak jól sikerült képek is. Előfordul ugyanis, hogy valakinek egyszerűen nincs benne a vérében a „modellkedés”, és ezt érdemes elfogadni a konfliktusok elkerülése érdekében.

De akkor hogyan tehetitek élvezetessé a fotózást? Jó ötlet, ha ismerős fotóst kerestek, akinek a társaságában könnyebben fel tudtok oldódni. Ha ez nem megoldható, akkor a választott fotóssal találkozzatok legalább egy-két alkalommal személyesen is, így nem csak az elképzeléseiteket beszélhetitek meg, hanem kicsit megismerkedhettek egymással.

Ezen felül fontos, hogy ne áldozzatok mindenáron sok-sok órát a projektre, mert ez elronthatja a kedveteket, és akár az estére is rányomhatja a bélyegét.

Ha jó fotóst választottatok, akkor egész biztosan készült néhány remek fotó – nem kell, hogy komplett portfóliót készítsenek rólatok!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv