Még vársz a lánykérésre? Ezt éli át a párod, mielőtt megteszi a nagy lépést

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Még vársz a lánykérésre? Ezt éli át a párod, mielőtt megteszi a nagy lépést

Nem biztos, hogy bármit elrontottál, ha a barátod évek múltán is halogatja a lánykérést. Sőt az is lehet, hogy egyenesen tökéletes a kapcsolatotok, csupán még nem érkezett el az ideje a következő lépcsőfoknak. De vajon milyen, rajtad kívülálló okok állhatnak a háttérben?

Vágynia kell a továbblépésre Kép forrása: tumblr, classy-and-style

Nem lesz túl romantikus, amit írunk, de néha a férfiak túlságosan is racionálisak, és ezért a házasság mögött is csak a kézzel fogható hasznot látják. Tehát, ha te kikötötted, hogy csak akkor vagy hajlandó gyereket vállalni, ha kimondjátok a boldogító igent, akkor ezzel patthelyzetet alakítasz ki a barátod számára. Amint ő elkezd vágyakozni az utódra, tudni fogja, mi a következő lépés: jöhet a lánykérés.

Hasonló helyzetet teremthetnek akár az anyagiak is, hiszen bizonyos kedvezményeket csak házastársként vehettek igénybe, gyakran a hiteleket is csak ily módon igényelhetitek. Szóval, ha a cél megvan, akkor a férfi kideríti az oda vezető utat is, aminek első lépése időnként a lánykérés.

Miért veszélyes? Kép forrása: outfittrends.com

Azért játszik veszélyes játszmát a barátod, mert talán észre sem veszi, hogy őt még mindig a szülei irányítják – azonban ez kétségtelenül kihat a kapcsolatotokra. Sajnos nem csupán azzal, hogy neked meg kell elégedned az örök második szerepével, hanem azáltal is, hogy így sosem fogod azt érezni, hogy valóban önálló döntéseket hoz.

Viszont, amennyiben előrelépést szeretnél, észre fogod venni, hogy nem őt, hanem az édesanyját kell puhítanod, tehát te is beszállsz a játszmába. Mi a végeredmény? Ha anyu is úgy akarja, lesz esküvő, és unoka, ha viszont ki nem állhat, akkor sosem fogtok továbblépni a barátoddal.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!