Kell a lánybúcsú? – 5 érv mellette és 5 ellene

Szőke Angéla
Írta: ,

A legénybúcsúk mindig elég notórius buliknak számítottak, de a lánybúcsúkról csak az utóbbi években állíthatjuk, hogy utolérték őket. Péntek és szombat este rendszeresen láthatunk a belvárosban visongó lánycsoportokat, és ez a tendencia lassan minden európai nagyvárosban mindennapossá válik. Ismertem olyan menyasszonyt, aki szinte ugyanannyira várta a lánybúcsúját, mint magát az esküvőt, és olyat is, aki a háta közepére sem kívánta, és ha barátnői nem lepik meg, ő meg sem tartotta volna. Természetesen mindenki maga dönti el, hogyan ünnepli meg szinglisége végét, de nézzük, milyen előnyei és hátrányai lehetnek egy lánybúcsúnak.

Előnyök

1. Jót bulizhatsz a barátnőiddel

Ritkán adódik, hogy minden barátnőd és kedves női rokonod együtt van, és míg az esküvőn azért valamennyire „tartanod kell magad” a formalitásokhoz – elvégre nem elegáns dolog lerészegedni a násznép előtt –, addig egy lánybúcsún igazán kirúghatsz a hámból.

2. Megismerheted a vőlegény hölgyismerőseit

Sokszor van, hogy a vőlegényed lánytestvérét, rokonait vagy havernőit nem volt még lehetőséged igazán megismerni. A lánybúcsú remek alkalom arra, hogy feloldódva jól érezd magad velük és ne feszengj az esküvőn a jelenlétükben.

3. Az elejére bevonhatod az idősebb rokonaid is

Kedves gesztus, hogyha a vad buli előtt egy vacsorát szerveznek, ahova a két örömanyát, esetleg a nagymamákat is meghívják. Így ők is részesei lehetnek az ünneplésnek, de a vad bulin természetesen nem vesznek már részt.

4. Megünnepelheted szingli életed lezárását

Egy lánybúcsú tényleg fontos esemény egyesek számára, hiszen ez az utolsó alkalom, hogy a menyasszony még hajadonként mehet el szórakozni a legrégebbi barátnőivel, „mint a régi szép időkben”. Ugyan feleségként sem kell erről lemondania, de már mégsem lesz minden ugyanolyan.

5. Engedéllyel őrülhetsz meg egy estére

Ez életedben az egyetlen olyan este, amikor minden bolondságot kipróbálhatsz, mégsem fog senki őrültnek nézni. A vicces játékok keretében leszólíthatsz az utcán srácokat vagy árulhatsz petrezselymet – igazából a lényeg, hogy kiléphetsz a komfortzónádból.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!