A kis esküvő anyagilag talán megéri, de van pár hátulütője is

Szirák Viki
Írta: ,

Nagyon sokan döntenek úgy, hogy anyagi, vagy szimplán csak személyes okokból kifolyólag kis esküvőt szerveznek, amin kizárólag a közeli családtagok vesznek részt. Noha ennek is megvannak az előnyei, azért aki megélte már mindezt, úgy véli, nem kevés hátulütője is van a dolognak.

Az esküvői helyszínek jelentős része nagyobb vendégseregre készül, így nem könnyű olyan helyet találni, ahová maximum 20-30, vagy esetleg 50 fővel szeretnél menni.

Ha kevesen vagytok, a helyszínért is kevesebbet fizetnétek, ami nekik nem éri meg, így általában azt javasolják, hogy nézelődjetek még, mert ők csak 100 fő felett biztosítják a helyet.

Emiatt a legtöbb kis esküvőt éttermekben, vagy akár egy kertben ünneplik meg, ami persze nem feltétlenül rossz dolog, de ha mindig is mesebeli esküvőről álmodoztál, a kevés vendég miatt lényegesen nagyobb kompromisszumokat kell kötnöd.

Ez egyszerűen elkerülhetetlen. Ha nem hívod meg azokat a barátokat, akikkel nem annyira szoros a kapcsolatod, ők ezt biztosan magukra fogják venni.

Szintén várható sértődés akkor is, ha elmondjátok, hogy örülnétek, ha a meghívott pár gyermekek nélkül érkezne, mert kevés lesz a hely, és nagyon alacsony a vendégek száma is.

Azt gondolnád, hogy az emberek megértőek lesznek, ha elmondjátok, hogy csak a szűk család vesz részt, de valahogy ez mégsem így alakul.

Nagyon sokan megbántódnak, hogy nem tartod őket elég fontosnak a meghíváshoz.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba