Inspirációk szabadtéri esküvőhöz

Írta: ,

Óriási a kockázat a szabadtéri esküvők megtervezése során, hiszen a rossz idő minden tökéletes gondolatot, precíz ötletet keresztülhúzhat. Ha mégis belevágtok és a szerencse is mellétek szegődik, csodás élményben, és még fantasztikusabb látványban lehet részetek. Mutatunk néhány feledhetetlen ötletet!

1/6 Élő ültető kártyák

Ezt a különleges és hasznos dekorációt nem csupán a szabadtéri esküvők alkalmából vetheted be, de az tény, hogy az élő ültető kártyák a friss levegőn még inkább hatásosak.

Az elkészítésük során a kisméretű cserepekbe egy-egy növénykét ültess, a cserepet ízlésednek megfelelően bevonhatod papírral, de akár apró kaspókat is vásárolhatsz.

A kövirózsa, pozsgás növény mellé zászlóként szúrd bele a nevet, majd az ültetésrend kialakításakor tedd a helyére.


Láttad? Álomszép kiegészítők tavaszi menyasszonyoknak


A különleges ültető kártya nemcsak egyedisége miatt nagyszerű választás, hanem azért is, mert a lagzi végén mindenki hazaviheti, és elültetheti a kertjében.

A hosszú évekig burjánzó növény garantáltan szebb és tartósabb emlék, mint egy gondosan kivitelezett, de papírból készült kártya. 

2/6 Különleges üzenő táblák

Az esküvők manapság kihagyhatatlan kellékei közé tartoznak a különféle üzenő táblák, amik a szabadtéren még változatosabb formákat ölthetnek.

Fontos rájuk figyelmet fordítani, hiszen ami számunkra egyértelmű, az nem feltétlenül lesz az a vendégek számára.

Nyugodtan jelöljük táblákon az útvonalakat, fontosabb helyszíneket, ez különösen lényeges lehet nagy létszámú, jelentős méretű területen megrendezett esküvő esetében. Nem csupán céllal vethetjük be a táblákat, egyszerűen díszítő funkciót is garantálhatunk általuk.

A fiatalok esküvőjén jó ötlet hashtag-eket felírni a táblákra, de a párra, esküvőre jellemző szavakkal is megteremthetjük az alaphangulatot.

Jelölhetjük a menetrendet, a menüt, az italkínálatot, a jegyespár új nevét, vagy akár életük fontosabb dátumait.

3/6 Fellógatott dekorációk

A szabadtéri esküvők során egyszerűen kihagyhatatlan dekorációs elemek a fákon, sátrakon rögzített, alálógatott díszek. Teljesen az ízlésünktől, és az egyéniségünktől, az elérni kívánt hatástól függ, mit ajánlatos felhasználnunk a célra.

Egyesek vázákat akasztanak a fákra, amiket a nagy napon megöltenek friss vágott virágokkal, mások méretes kalitkákba ültetik a virágzó növényeket, megint mások csodás füzéreket lógatnak le a magasból.

Egyedi látványt nyújtanak a párról a dekorációban itt-ott felbukkanó fotók, a lufik, a szél mozgására aláhulló virágszirmok, a lámpások.

Ha nincs a környéken megfelelő fa, vagy sátor, akkor az asztalok fölé kifeszíthettek masszív köteleket, s ezeket ugyancsak alaposan kidekorálhatjátok. 

4/6 Lámpások, égősorok mindenütt

A lámpásokat, fényfüzéreket egy gondolat erejéig már említettük, de külön is meg kell említenünk őket, ugyanis az este folyamán lenyűgöző látványt jelentenek.

Egyszerűen nem lehet elegendő világító mécsest, lámpást és füzért szétosztani a helyszínen, minden egyes fényforrás maga lesz a csoda, miután lement a nap.

A füzérekkel nem csupán kijelölhetjük az útvonalakat, ha elegendőt összegyűjtünk belőlük, kellemes félhomályt biztosíthatunk általuk.

A fákra mindemellett akaszthatunk lámpásokat, lampionokat, az asztalokra úszógyertyákat, befőttesüvegekbe pedig hordozható tündérfényeket rejthetünk.

Az éjszakai tájékozódás során segíthetnek a leszúrható, napelemes lámpák, amikből feltétlenül érdemes az alkalomhoz illő darabokat beszereznünk.

5/6 A virágokból nem lehet elég

Ahogy az éjszaka folyamán nem használhatunk elegendő aprócska mécsest, világító lámpácskát, úgy nem vihetjük túlzásba a virágokat sem a szabadtéri esküvőket illetően.

A lehetőségek tárháza egyenesen végtelen, valóban csak a fantáziánk szabhat határt. Az asztali virágcsokrok természetesen kihagyhatatlanok, és ha van rá módunk, mindenképpen virágzó fák alatt ejtsük meg a nagy ünneplést.

Virágszirmok gyakorlatilag bárhová kerülhetnek, s az élményt még tovább fokozzák a váratlan helyen felbukkanó bokréták. Érdemes élni a lehetőséggel, hogy nem csupán szemmagasságban dekorálhatunk, felfelé és lefelé pillantva ugyancsak számtalan lehetőség kínálkozik előttünk.

Próbáljuk ki, milyen látványt nyújt, ha az egyik fán hintát rögzítünk, majd teljes egészében bevonjuk virágokkal!

6/6 Párnák, plédek

Ha sikerül kifognunk egy kellemes, meleg nyárestét, akkor is kalkulálnunk kell vele, hogy este lehűl a levegő, vagy, hogy sokan nem érzik magukat túlságosan otthonosan a szabadban.

Jó eséllyel szeretnénk az összes vendégnek a kedvére tenni, ezért ildomos jó néhány plédet és párnát kitennünk. Így nem csupán a kényelmet, hanem a melegebb pulóvereket is pótolni tudjuk.

Arra szintén ügyeljünk, hogy a székek nem feltétlenül lesznek túl komfortosak, a legtöbb szabadtéri esküvőre vízálló, fémből készült ülőalkalmatosságot kínálnak a rendezők. Erről mindenképpen érdeklődjünk előzőleg, és ha szükséges, az esküvő színvilágához illő párnákat vásároljunk, kölcsönözzünk.

Ezeket a vendégek akár magukkal is vihetik, ha még kényelmesebben foglalnának helyet az odakészített plédeken.