Ilyen lánybúcsút szerveztünk a várandós barátnőnknek

Írta: ,

Már több hónapja szerveztük a lánybúcsút, amikor kiderült, a menyasszony várandós. Hoppá, újratervezés! Sok-sok programot ki kellett húznunk a listáról, és kismama-kompatibilis alternatívákkal helyettesíteni. Amennyire izgultunk, a végeredmény olyan fantasztikus lett, nézzétek meg ti is! :)

Készülődés vintage hangulatban Kép forrása: Fodor Veronika

1/5 Készülődés vintage hangulatban

A klasszikus és sokszor már elcsépelt lánybúcsú ötleteket egyből el is felejthettük, de szerettünk volna egy különleges napot szervezni. Első lépésként belevágtuk egy vintage kerti parti előkészítésébe, hogy várandós barátnőnk romantikus lelkét kényeztessük.

Vásároltunk, kölcsönkértünk és saját kezűleg is készítettünk dekorációt. Több hét volt, mire mindent beszereztünk: pokrócok, rózsás párnák, led égősorok, lampionok, lufik, virágok, szalvéták, szalagok, befőttes üvegek, csipkés alátétek és gyertyatartók, de az eredmény magáért beszélt, a menyasszonyunkat sikerült elkápráztatni!

Különösen odafigyeltünk minden apró részletre, még a sütik is rózsaszín-fehér mázzal voltak bevonva.

Nincs büntetés, csak jutalom Kép forrása: hellogiggles.com

2/5 Nincs büntetés, csak jutalom

Persze a dekoráció az csak a körítés volt, szükség volt kreatív játékok kitalálására is. Az egyik játék egy zenei kvíz volt, amihez kiválogattuk tini korunk slágereit, neki pedig ki kellett találnia a szám címét és előadóját.

Ha nem találta el, akkor két „büntetés” közül választhatott. Összegyűjtöttünk ciki ruhadarabokat tizenéves korunkból, amik közül minden rossz válasz esetén fel kellett vennie egyet. Ha már úgy érezte, hogy túl sok rajta a fux, a lakk, vagy épp kényelmetlen holdjáró cipő, akkor választhatta a B verziót, ami az el nem talált számra egy rövid, spontán koreográfia előadása volt. Természetesen nem hagytuk cserben, és ha Spice Girls volt, amin elcsúszott, akkor segítségképp választhatott együttes tagokat maga mellé. Így végül a rózsaszín tündérszettet a buli végére kicsit más stílussal is kombináltuk.

3/5 Megható emlékek

A nevetést és a romantikus hangulatot azért megfűszereztük egy kis nosztalgiával is.

Összegyűjtöttünk jó néhány sztorit, amit együtt éltünk át, és ezekből kis cédulákat készítettünk. A menyasszonyunknak fel kellett olvasnia és ki kellett találnia, ki írta.

A memóriáját nem volt eszközünk elhomályosítani, így hiba nélkül eltalálta az összeset. Nincs mese, ő igazán megérdemelte a jutalmát, egy fényképes scrapbookot, ami lányéveink legjobb emlékeit tartalmazta képekben és sztorikban.

A város tetején Kép forrása: Fodor Veronika

4/5 A város tetején

Amikor éjfélt ütött az óra, Hamupipőkének el kellett hagynia az oly nagyon megkedvelt romantikus szigetét, a kapu előtt pedig előállt a sárga színű hintó, amit bár nem kisegerek hajtottak, de a varázslat azét nem ért véget.

Elvittük őt a High Note SkyBar-ba, ahol Budapest gyönyörű látképével a hátunk mögött elfogyasztottunk egy koktélt, majd megörökítve a pillanatot, megszerveztünk egy profi fotózást is.

Természetesen nem bíztuk a véletlenre. A meghívóban fel volt tüntetve a dress code, de arra is felkészültünk, hogy esetleg  rátör a „nincs egy göncöm sem” pánik, úgyhogy a ruhabérlés is már előre le volt zsírozva. Megteremtettünk mindent, hogy egy estére igazi hercegnőnek érezze magát.

5/5 Legyen tánc

Az este nem érhetett véget pár vakuvillanással – tetőzve a hangulatot belevettük magunkat az éjszakába. Nem volt petrezselyemárulás, sem Sex Activity az idegen járókelőkkel, ehelyett inkább az irányt a legközelebbi szórakozóhely felé vettük.

Az „ami jó az anyának, az jó a babának” elvet követve nem sokkal később került elő a pizsi, de azt mondhatom, méltóképp ünnepeltünk meg röpke 23 év barátságot és 27 lányévet, aminek az esküvő nem vet véget, csak egy másik dimenzióba helyezi.