Ilyen, ha fiatalon mész férjhez - Hoppok és koppok, amiket megtapasztalhatsz

Írta: ,

Fiatalon férjhez menni? Erről szinte mindenkinek megvan a maga véleménye. Van, aki eszement dolognak tartja, míg mások úgy vélik, nincs ezzel semmi probléma, ha két ember igazán szereti egymást. Ami biztos: ennek is megvannak a maga előnyei és hátrányai, amit érdemes még azelőtt átgondolnunk, mielőtt belevágunk. Nézzük, melyek ezek!

1/5 Előny: Nincs rajtatok nyomás, hogy hamar családot alapítsatok

A legtöbb friss házast az bosszantja fel a legjobban, ha már a lagzin elkezdi a násznép azt kérdezgetni, hogy „és mikor jön majd a baba?”.

Szerencsére, ha fiatalon házasodtatok össze, akkor kevesebb az esélye annak, hogy erre a kellemetlen kérdésre kelljen válaszolnotok. Azzal, hogy eldöntöttétek, együtt akarjátok leélni az életeteket, nem kell egyből azt is eldöntenetek, mikor akartok babát.

Bőven ráértek a családalapításra, attól, hogy gyűrű van az ujjatokon, még bátran belevághattok például egy világ körüli kirándulásba vagy akár egyetemre is járhattok.

Előny: Nem csak fiatal anyuka, de fiatal nagymama is lehetsz Kép forrása: samlandreth.com

2/5 Előny: Nem csak fiatal anyuka, de fiatal nagymama is lehetsz

Ha fiatalon összeházasodtatok és nem sokkal utána meg is született az első gyermeketek, akkor kalkulálhatsz azzal, hogy valószínűleg viszonylag hamar lesznek belőletek nagyszülők.

Ennek számos előnye van, gondolj csak bele, fiatal, egészséges nagymamaként sokkal könnyebben megy majd a futás a kisunokád után, mintha már csak bottal járva tudnál közlekedni.

Bárhova elviheted őt, biciklizhettek vagy labdázhattok együtt, imádni fogod!

3/5 Előny: Együtt nőttök fel

Bár már nem vagytok gyermekek, tudnod kell, az emberek személyisége folyamatosan változik. Vannak olyan dolgok, amiket csak a húszas vagy a harmincas éveidben értesz meg igazán.

Az elmúló évekkel együtt sokkal bölcsebb és tapasztaltabb leszel és fantasztikus érzés, ha ezt egy másik emberrel tapasztalhatod meg.

Ha egyidősek vagytok, akkor valószínűleg ugyanazokon a folyamatokon mentek keresztül, és idősebb korotokban öröm lesz majd visszatekinteni a kezdeti évekre, amikor még csak ismerkedtetek az élet nagy dolgaival.

4/5 Hátrány: Pénzügyi bizonytalanság

Sajnos a fiatal felnőtteknek még csak nagyon csekély része rendelkezik biztos pénzügyi alapokkal.

Saját lakást csak nagyon kevesek engedhetnek meg maguknak, sokan még a diákhitelüket fizetik vissza és nem tudtak annyit megspórolni, hogy házat vehessenek és eltarthassák leendő gyermekeiket.

A pénzügyi helyzet nagyon sok fiatal házaspárnak jelent problémát, hiszen gondolj csak arra, mennyi konfliktus adódhat abból, ha nincs miből kifizetni a következő havi lakbért vagy rezsit… Ilyenkor vagy a szülők segítik ki a fiatalokat vagy még keményebben és még többet kell dolgoznotok, hogy megoldódjanak ezek a problémák.

Fontos, hogy ilyenkor is elég erős legyen a kapcsolatotok és átvészeljétek a nehéz időket.

Hátrány: Fiatalon szülővé válni Kép forrása: 500px.com

5/5 Hátrány: Fiatalon szülővé válni

Nem mondjuk, hogy fiatal nőkből nem válik jó anya, sőt vannak olyanok, akikben ösztönösen ott lakoznak az anyai ösztönök és mások tanácsai nélkül is remekül felnevelik gyermeküket.

Mégis előfordulhat, hogy nem várt problémákkal kell szembesülnöd, ha fiatalon anyukává válsz.

Ebben a korban még viszonylag kevés olyan barátnőd van, aki túlesett már a szülésen és tudna mesélni a tapasztalatairól, pedig ebben az időszakban nagyon fontos, hogy beszélgess tapasztaltabb emberekkel.

Problémád akadhat az időbeosztásoddal, és sok esetben hiába az anyai ösztön, tanácstalanná válhatsz, hogy miért sír éppen a kisbabád.