Így ment férjhez Yoko Ono és Grace Kelly - Sztárok ikonikus esküvői ruhái

Írta: ,

Ugye te is kíváncsian szemlélődsz, ha valahol esküvőt látsz, hogy vajon milyen fenséges ruhakölteményt visel a menyasszony? Nem csoda hát, hogy az ismert, ikonikus sztárok esküvői ruhái örökre beégtek a köztudatba. Lehet, hogy ezek a darabok ma már számítanak trendinek, de az biztos, hogy egykoron meghatározták az esküvői divatot. A te stílusodhoz melyik áll a legközelebb?

Audrey Hepburn Kép forrása: harpersbazaar.com

1/5 Audrey Hepburn

Audrey Hepburn igazi klasszikus szépség, aki karakteres arcával és törékeny vonalaival szépségszimbólummá vált a korában, elegáns stílusa pedig máig fogalom a divatszakmában.

Saját esküvőjén egy zárt, kissé geometrikus hatású, szögletes ruhát viselt. Mai szemmel nézve érdekes választás egy ilyen robosztus darab, de a modern androgün trendekbe ugyanúgy beleillene.

A rózsák és a lányregények hangulatát idéző blúz mégis lágyabbá, nőiesebbé teszik a ruhát.

Madonna Kép forrása: flavorwire.com

2/5 Madonna

Amikor Madonna hozzáment Sean Pennhez, a kor talán két legrebellisebb, legszexibb sztárja kelt egybe.

Madonna ruháját akkori stílusának megfelelően tüll és csipkék borították, de természetesen nem is ő lett volna, ha nem vesz egy fekete keménykalapot a menyasszonyi ruhához.

Ha egyetlen esküvői ruhát kellene választanunk, ami a ’80-as éveket jellemzi, akkor biztosan emellett tennénk le a voksunkat.

Diana hercegnő Kép forrása: harpersbazaar.com

3/5 Diana hercegnő

Diana hercegnő ruhájának természetesen sokkal nagyobbnak, habosabbnak és díszesebbnek kellett lennie, mint bárki másénak abban az évben, valószínűleg ezt írta elő az udvari etikett.

Sokan azt mondják, hogy ez a ruha nem illett az egyébként visszafogott, elegáns Dianához, és hogy talán nem is érezte jól magát benne.

Az viszont biztos, hogy gyönyörű volt, és hogy kislányok ezrei álmodtak ezek után hasonló, királylányos esküvői ruháról.

Grace Kelly Kép forrása: tumblr, mote-historie

4/5 Grace Kelly

Egy másik hercegnő, aki szintén polgári élete után került a nemesi családba, igazán mesebeli ruhát viselt a nagy napon.

Grace Kelly nem csak sugárzó boldogsága miatt volt gyönyörű az esküvője napján, hanem azért is, mert csodálatos ruhát viselt, ami máig ikonikusnak számít, és évtizedekkel később is sokan keresnek hasonló darabot.

A finom csipke felsőrész miatt egyébként többen hasonlították az ő ruhájához Katalin hercegnő menyasszonyi öltözetét is, így nem olyan régen még tovább erősödött a hasonló stílusú ruhák iránti kereslet.

Yoko Ono Kép forrása: buzzfeed

5/5 Yoko Ono

Önmagukhoz híven, Yoko Ono és John Lennon nem hagyományos öltözetben álltak oltár elé.

Az ifjú pár itt boldogan mutatja házassági levelüket - mindketten fehéret viselnek, de Yoko a klasszikus menyasszonyi ruha helyett fehér rakott szoknyát és szintén fehér pulóvert választott, de a tornacipő sem nevezhető éppen klasszikus menyasszonyi darabnak.

Az óriási fehér zokni ma már kicsit murisan hat, de a maga idejében meghatározó volt egy egész generáció számára. A nagy, fehér kalap mégis egy kicsit klasszikusabbá teszi az öltözetet, és ebben az időben egyébként is népszerű választás volt az esküvői ruhák mellé, fátyol helyett.