Hogyan válaszd ki álmaid esküvői ruháját?

Írta: ,

A menyasszony külseje meghatározó momentum az esküvő során, ezért a legtöbb ara félelemmel és izgalommal feltöltve vág neki a nagy próbának. Mindenesetre nem árt, ha nem csupán a szemedre hagyatkozol, hiszen még számtalan olyan szempont akad, amire oda kell figyelned.

Az inspiráció segít, de nem elegendő

1/6 Az inspiráció segít, de nem elegendő

A legtöbb menyasszony, mielőtt valóban betenné a lábát a ruhakölcsönzőbe, általában órákat tölt el azzal, hogy online böngészik a lehetséges jelöltek után.

Előfordulhat, hogy csupán nagy vonalakban tájékozódunk, de az is megeshet, hogy a konkrét ruhát már előre kiválasztjuk, lefoglaljuk a próba előtt, nehogy lecsússzunk róla. Nos, az inspiráció hasznos, hiszen nem árt, ha legalább nagyvonalakban tudjuk, milyen fazont szeretnénk.


Álomszép! Kiegészítők tavaszi menyasszonyoknak


Ugyanakkor a ránézésre tökéletes ruha nem feltétlenül fog istenien mutatni rajtunk. Ennek főleg alkati kérdések állhatnak a hátterében, de az is megeshet, hogy sokkal kényelmetlenebb lesz, mint hittük.

Ezt kikerülendő legyünk kellően rugalmasak, ne ragaszkodjunk egy ruhához, próbáljunk meg több típust, hogy valóban az igazi mellett voksolhassunk majd.

Készülj fel előre

2/6 Készülj fel előre

Ahhoz, hogy a ruhapróba minden elvárásodnak megfeleljen, meg kell tenned néhány előkészületet. Ezek közül az első, és az egyik legfontosabb, hogy kérj időpontot a szalonban.

Ez nálunk még nem igazán bevett szokás, ám a nagyobb szalonokba be sem engednek foglalás nélkül, a kisebb helyeken pedig sanszos, hogy nem fognak tudni veled foglalkozni, amikor megérkezel.

Sosem lehet tudni, hányan akartok egyszerre próbálni, márpedig akinek időpontja van, az mindenképpen előnyt élvez. Fontos az is, hogy elegendő időt szánj a procedúrára.

Lehet, hogy tényleg az első ruha lesz a legszebb és egy óra alatt végzel, de az is előfordulhat, hogy egy fél napod rámegy. Márpedig így nem mindegy, hogy munka után esel be a szalonba, vagy éppen kipihented, fontos teendő nélkül érkezel.

Bízz az eladóban

3/6 Bízz az eladóban

Nagyon lényeges, hogy ne csupán a kínálat alapján válassz szalont, hanem azt is vedd figyelembe, hogy mennyire ért a munkájához az eladó. Erre persze nehéz felkészülni, de online már mindenhol tudsz érdeklődni, és az ismerősök véleménye is sokat segít.

A szakértelem többek között azért fontos, mert ha az eladóra lehet számítani, akkor nem kell felpróbálnod az egész szalont a cél érdekében.

Elmondod az elképzelésiedet, az eladó megnézi az alkatodat, majd a szempontoknak megfelelően ellát tanácsokkal és kiválasztja neked a megfelelő ruhákat.

Ha te állsz neki keresgélni, akkor garantáltan elveszel a bőség zavarában, de ha eleve szűkített körből kell válogatnod, sokkal nyugodtabb leszel, ami lényeges szempont a próbálás során.

Mindent válassz ki egyszerre

4/6 Mindent válassz ki egyszerre

Fontos, hogy a próbára már olyan cipődben érkezz, ami magasságában megfelelő a nagy napra, hiszen az akár tíz-tizenöt centi különbség gyakran átalakítást von maga után, amit jó minél előbb letudni.

Az ideális cipő megválasztása egyébként is fontos, hiszen nem célszerű először az esküvő napján felvenni, mert úgy garantáltan kikészíti a lábaidat.

A kiegészítők megválasztását sem érdemes halogatni, azokat ugyancsak célszerű vinni a próbára, vagy ott kiválasztani.

Könnyen lehet, hogy amit elképzeltél magadnak, az a valóságban nem áll össze, a ruhához nem illik a cipő, vagy éppen a fejdísz, márpedig ez csak akkor derül ki, ha együtt viseled őket.

Emellett lényeges, hogy melltartónak is olyan válassz, amit viselni szándékozol, nem mindegy, bírja-e a pánt nélküli az estét.

Mások véleménye

5/6 Mások véleménye

Különösen lényeges szempont, hogy olyan embert vigyél magaddal a próbára, akiben maximálisan megbízol. Ha garantáltan imád téged, akkor hasznos tanácsokkal fog ellátni, amik bár nem feltétlenül lesznek pozitívak, kétségtelenül a javadat szolgálják.

Persze elsődlegesen az számít, te mit gondolsz, jól érzed-e magadat a ruhában. Véletlenül se válassz olyat, amiben nem te tűnsz a leggyönyörűbbnek a környéken, mert a kétségek az egész napra rányomják a bélyegüket.

A csodás küllem mellett azonban az is számít, mennyire kényelmes a ruha, hogyan tudsz benne mozogni, egyáltalán képes vagy-e táncolni, sétálni.

A csodás uszályok fantasztikusak a képeken, de aligha magyar lagzikra találták ki őket, és még sorolhatnánk a fontos szempontokat. Ne ereszd el a füled mellett a hasznos tanácsokat!

 

Még néhány fontos szempont

6/6 Még néhány fontos szempont

Végül, de nem utolsó sorban akad még néhány fontos szempont, amiket figyelembe kell venned. Először is az esküvő összhangját megadja, ha a ruhád harmonizál a dekorációval, a stílussal, ez egy újabb dolog, amit a kiválasztásnál ajánlatos mérlegelned.

Át kell gondolnod azt is, hogy megvennéd, vagy inkább kölcsönöznéd-e a ruhát, mi az, ami fontos neked. Legalább nagyvonalakban rágd át a kérdést, hogy ne érjen váratlanul, ha felteszik neked.

Elengedhetetlen, hogy ne az utolsó pillanatra hagyd a ruha kiválasztását. Ez lényeges az esetleges átalakítások, a foglalás, és persze a választék szempontjából.

Egyébiránt ruhát csak akkor érdemes próbálni, ha már pontosan tudod az esküvő időpontját, hiszen dátum és foglaló nélkül nem fogják neked félretenni a gondosan kiválasztott darabot.