Hogyan írj megható esküvői beszédet?

Hogyan írj megható esküvői beszédet?

Címlap / Szerelem / Esküvő / Hogyan írj megható esküvői beszédet?

Eljött a legjobb barátnőd esküvőjének napja? A legszebb ajándék, amit ilyenkor adhatsz, egy esküvői beszéd, amivel csodás meglepetést és emléket szerzel a párnak. Ha nem tudod hogy vágj bele a megírásába, majd mi segítünk!

Bemutatkozás

Az első lépés a bemutatkozás – írd le, ki vagy, milyen kapcsolatban állsz a párral, hogy a násznép is értse, miért te mondasz beszédet.

Itt elmesélheted, hogyan ismerted meg őket, mik voltak az első benyomásaid a vőlegényről.

Ha már ennél a résznél belemerülnél a sztorizgatásba, ne felejtsd el, hogy a beszéded a párnak szól – szóval ha utólag úgy ítéled meg, hogy ezen a ponton túlzottan is elkalandoztál, nyugodtan rövidítsd le a bevezető sorokat. 🙂

Történetek az ifjú párról

A te tarsolyodban biztosan ott vannak a legjobb sztorik, és itt bátran fel is idézheted őket – lehet vicces és megható is, lényeg, hogy úgy add át, hogy azok is bele tudják élni magukat, akik nem ismerik a történetet.

A titkokat ne teregesd ki, és ne hozd őket kínos helyzetbe, de ha van egy olyan kedves történeted, amiről tudod, hogy többen ismerik, akkor eljátszhatod, hogy „te most elmesélsz egy titkos sztorit”…

Megható idézet

Eljött a megható rész, amikor szabad a sírás. Ne fogd vissza magad!

Keress egy szép idézetet a házasságról, és olvasd fel nekik. Emeld ki az örömanyákat és örömapákat is, akik példát mutattak és felnevelték a számodra két nélkülözhetetlen embert, és akik nélkül ez a nap nem valósulhatott volna meg.

Ha van olyan közös emléked a barátnőd szüleivel, amit szívesen elmesélnél, akkor ennél a résznél be tudod illeszteni. Ne legyen túl hosszú, mert ez a nap nem róluk szól, de nagyon jól fog nekik esni.

Csajos eskü

Mond el a saját fogadalmad, amit a házasság utáni barátságotokra vonatkozik majd.

Nyugtasd meg a menyasszonyt, hogy ott leszel neki a házasság után is.

A vőlegény felé is tehetsz egy fogadalmat – ígérd meg, hogy havonta egyszer elviszed a feleségét táncolni, és hogy minden héten legalább egy órára felhívod.

Jókívánságok

A beszéded végét ne húzd el.

Köszönd meg, hogy részese lehettél az esküvő szervezésének, dicsérd meg hangulatot és dekorációt, majd mondj pár jókívánságot – kívánj boldog, kalandos közös életet.

A beszéded végén pedig emeld poharad az ifjú párra, majd indulhat a hajnalig tartó mulatozás!

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!