5 hatalmas füllentés, amit a házasságokról mondanak – Jobb, ha nem dőlsz be nekik

Szirák Viki
Írta: ,
5 hatalmas füllentés, amit a házasságokról mondanak – Jobb, ha nem dőlsz be nekik

Kép forrása: unsplash

Mindegy, hogy az interneten olvasgatsz a témában, vagy a barátaid osztják meg tapasztalataikat, szinte mindenhonnan csak azt lehet hallani, hogy a házasság mennyire nehéz, bonyolult, sőt, a statisztikák szerint 50 százalékban válással végződik. Ezek után nehéz pozitívan állni a dologhoz, pedig valójában a legtöbb állítás nem is felel meg teljesen a valóságnak. Az alábbi hazugságoknak épp ezért semmiképpen se dőlj be!

Gyerekként a tündérmesék világában éltünk, és úgy gondoltuk, a szerelemnél egyszerűbb dolog nem is létezik a világon.

Hogy az esküvő után a "boldogan éltek, míg meg nem haltak" következik, bármiféle probléma nélkül, csupa boldogságban.

Azonban nem létezik olyan házasság, amelyik magától működik hibátlanul!

Két különálló ember, két eltérő személyiséggel alkot egy egészet az esküvő után, és megszokni, hogy mostantól sosem lehetsz önző, és minden döntést közösen kell meghoznotok, nem egyszerű.

Erre jó, ha felkészülsz!

Sokan hiszik azt, hogy ami most nem működik, az az esküvő után egy csapásra megoldódik majd. Hogy a párjuk a boldogító igen után megváltozik, és az életetek teljes egészében átalakul majd.

Ez a lehető legrosszabb gondolat, amivel bele lehet menni egy házasságba, és kicsit hasonlít arra, amikor két ember azért vállal gyermeket, mert máskülönben valószínűleg szakítanának. Ha a változásban reménykedsz, nagyon hamar csalódni fogsz.

A házasság csodálatos kötelék, ami két embert még közelebb visz egymáshoz, de ettől még nem változik meg körülöttetek minden. A kapcsolatotok majdnem olyan marad, mint előtte; az életritmusotok, a szokásaitok semmit sem fognak változni.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv