Gyönyörű menyasszonyi ruhák csipkéből, ha romantikus fazont keresel

Írta: ,

Ahány menyasszony, annyiféle álomruha, de ha egy kicsit is romantikus típus vagy, akkor az alábbi ruhákkal garantáltan szerelembe esel. Azt hiszem, elég annyit mondanom, hogy még én magam is csak 5 képesre terveztem ezt a cikket, de aztán 10 alatt nem tudtam megállni. Hidd el, megéri végiglapozni őket, hiszen egytől-egyig gyönyörűek!

Csipke a háton Kép forrása: weddinginspirasi.com

1/10 Csipke a háton

A csipke a menyasszonyi ruhák szinte elengedhetetlen része, és amióta fehér, gazdagon díszített ruhában szokás házasodni, azóta csipkét is szokás a ruhára varrni.

A romantikus anyagot a modernebb, minimalista trendek egy időben kiszorították, de a hátat borító, a bőrt sejtető csipke díszítés nem csak örök klasszikus, hanem kifejezetten divatosnak is számít most, a csipke második aranykorában.

Plusz csipkeréteg Kép forrása: bellethemagazine.com

2/10 Plusz csipkeréteg

Szintén divatosnak számít ez a fazon, ami egy plusz réteg csipkével fedi be az egész ruhát, szabadon hagyva a hátat, de ízlésesen takarva a dekoltázst. 

Így ez a ruha egyszerre szexis, de mégis kifinomult, tehát akkor sem lesz probléma vele, ha templomban is szeretnétek kimondani az igent.

Nekünk különösen tetszik, ahogyan a sok réteg tüllre ráterül a csipkés uszály, ennek a ruhának az anyaga, a rétegzése és a szabása is telitalálat.

Szűkebb fazonban Kép forrása: ruffledblog.com

3/10 Szűkebb fazonban

Ha az előző ruha tetszett, de inkább kicsit visszafogottabb, esetleg vidéki stílusú esküvőt terveztek, akkor a sok réteg tüll egy kicsit túlzónak hathat.

Ez a ruha nagyon hasonló, de kissé szűkebb fazonú, így egy fokkal bájosabb, aranyosabb, mégis elegáns és persze hihetetlenül romantikus.

Abszolút kedvencünk a szép dekoltázs és a vállrész - sokan idegenkednek az ilyen fazontól, és pánt nélküli ruhát keresnek, még ha utána nem is érzik olyan jól magukat benne, de ez a ruha valószínűleg nekik sem lenne ellenükre.

Művészlelkeknek Kép forrása: etsy.com

4/10 Művészlelkeknek

Mostanra láttunk már néhány romantikus, klasszikusnak mondható fazont csipkéből, de a trendek itt még korántsem érnek véget.

Ez a gyönyörű anyag természetesen számos stílusban képviseltetheti magát, így a high fashion irányába mutató, de hippis, szexis esküvői ruhák tervezői is előszeretettel nyúlnak hozzá.

Ezt a merész fazont valószínűleg kevesen vállalnák be, de az is biztos, hogy akinek ez a stílusa, az imádni fogja az aprólékosan kidolgozott csipkecsodát.

 Aranyba borítva Kép forrása: bloglovin.com

5/10 Aranyba borítva

És akkor még egy szokatlan, de annál káprázatosabb megoldás: amikor a hófehér menyasszonyi ruhára arany színben kerül a csipkeréteg.

Drámai, és biztos eléri a várt hatást, így aki hetedhét országra szóló lakodalmat tervez, az valószínűleg éppen ilyen ruhát keres, de egy barokkos stílusú esküvőn is jól mutatna ez a menyasszonyi ruha.

A smink megváltoztatásával egyébként egy kevésbé drámai, romantikus, királylányos hatást is ki lehet hozni belőle.

Bájos púderszín Kép forrása: etsy.com

6/10 Bájos púderszín

Ez a nude pink színű kis ruha annyira bűbájos, mint a menyasszony, aki viseli.

A ruha szabása egyszerű, cserébe viszont sokkal kényelmesebb, mint azok a fazonok, amelyekben levegőt venni is nehéz, a ráhelyezett extra réteg csipke azonban különlegessé, elegánssá teszi, így teljesen méltó lesz a különleges alkalomhoz.

Egy szabadtéri esküvőre szerintünk tökéletes választás.

Nagyvárosi klasszikus Kép forrása: thebridaldetective.com

7/10 Nagyvárosi klasszikus

Hatalmas erejű elegancia sugárzik ebből a ruhából, amit ezzel a tökéletesre komponált hajjal és sminkkel a valódi femme fatale-oknak ajánlunk leginkább.

A dekoltázs merész, az ujjak viszont visszafogottabbá teszik a ruhát.

Érdekes, hogy a hosszú ujjú menyasszonyi ruhák évekig egyáltalán nem voltak a trendekben, aztán, valószínűleg Katalin hercegnő ruhájának is köszönhetően a csipkeujjak visszatértek, és népszerűbbek, mint valaha.

Annak, aki hajnalig táncolna Kép forrása: confettidaydreams.com

8/10 Annak, aki hajnalig táncolna

Ha szűk családi és baráti körben tervezitek a nagy napot, ha nem akarsz súlyos ruhában mozogni, ha nem a te stílusod az óriási menyasszonyi ruha, vagy ha egészen egyszerűen csak reggelig táncolni szeretnél, akkor ez a könnyű kis fehér ruha álomba illő megoldás.

Ahogy mindig, a csipke itt is segít, hogy az egyszerű, bájos szabás úgy váljon alkalomhoz illővé, hogy közben ne nehezítse el a ruhát.

Bohém vagy vintage stílusú esküvőre különösen ajánljuk, de a kis övvel egy elegánsabb, komolyabb esküvőhöz is el tudjuk képzelni.

Hippis fazon Kép forrása: buzzfeed.com

9/10 Hippis fazon

Szintén az egyszerű, de gyönyörű fazonok közé tartozik ez a kis ruha, amiben a legforróbb nyári napon sem érzed majd rosszul magadat a menyasszonyi ruhádban.

Ha olyan fazont választasz, aminek a csipkerésze levehető, akkor a szertartás után akár még könnyebbé teheted a ruhádat, sőt, az elegáns csipke nélkül a későbbiekben nyári kánikularuhaként is viselheted ezt a fazont.

Ha azok közé a menyasszonyok közé tartozol, akik nem akarnak pénzt kiadni egy olyan ruháért, amit csak egyszer hordanak, és praktikus, mégis gyönyörű és kényelmes fazont keresel, akkor ez a ruha a megfelelő választás a számodra.

Telt alkatú menyasszonyoknak is Kép forrása: prettypearbride.com

10/10 Telt alkatú menyasszonyoknak is

A divatmagazinok előszeretettel fotóznak nádszálkarcsú és olyan fiatal „menyasszonyokat”, akik talán még a házasodáshoz szükséges korhatárt sem érték el, de a fentebb bemutatott fazonok többsége remekül mutat egy teltebb alkatú arán is.

Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, mutatunk egy képet egy átlagos méretekhez közelebb álló modellről is - így a saját szemeddel is láthatod, hogy a csipke minden ruhát mutatósabbá tesz.

A csipkeujjak egyébként a kerekdedebb menyasszonyok körében azért is népszerűek, mert ha van egy kis integetőizom, esetleg a pánt nélküli ruha felső részénél van egy kis plusz, akkor a csipke kiegészítő ezt szépen eltakarja, és a teltebb idomokkal rendelkező menyasszonyok is tökéletesen magabiztosak lehetnek álmaik ruhájában.