Gyémánt helyett: gyönyörű és tartós kövek, ha olcsóbb, de mutatós gyűrűt szeretnél

Zabolai Margit
Írta: ,

A gyémánt nem csak gyönyörű, de ellenálló is, ezért kiváló választás mindennapi viseletnek, például egy jegygyűrűbe. A gyémánt nem csak gyönyörű és ellenálló, de piszkosul drága is, ráadásul a bányászata sokszor emberéletekbe, gyermekrabszolgákba kerül. Az alábbi kövek olcsóbbak, nem tapad hozzájuk vér, és mégis ugyanolyan szépek lehetnek.

Iránytűd legyen a Mohs-féle keménységi skála Kép forrása: weddingforward.com

Szuper gondolat olcsóbb követ választani a jegygyűrűdbe, de nem árt olyat keresni, ami állja majd a sarat, hiszen mégis mindennapi igénybevételnek lesz kitéve.

A kövek keménységét, így ellenállóságát a Mohs-féle keménységi skála határozza meg. A 10 fokozatú skálán a 10., azaz legkeményebb kő a gyémánt, ami az üveget is karcolja, az egyes a talk, azaz zsírkő, ami körömmel is könnyen bevágható. Az ötödik fokra a tűvel nem, késsel nehezen karcolható, a hatodikra a késsel nem karcolható, de reszelővel fogható kövek tartoznak.

A hetedik, vagy efölötti erősségű kövek már karcolják az üveget, ezért ezek a jegygyűrűdbe is jó választások lehetnek.

Rózsakvarc Kép forrása: tooriginal.com

A rózsakvarc nem kimondottan különleges kő, már ami a fellelését illeti.

Vannak, ahol egész hegyek állnak belőle, éppen emiatt a kő beszerzési ára sem karcolja a csillagos égbolt határát.

Ugyanakkor a rózsakvarc, ami világosabb, vagy sötétebb árnyalatú is lehet, hetes besorolást kapott a Mohs-féle skálán, az ezotériában pedig a szív-csakra és a szerelem köve.

Szóval relatíve olcsó, gyönyörű, és a szerelem szimbóluma. Mi kell még, hogy tökéletes jegygyűrű-alapanyag legyen?

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019