Fókuszban a jövő: hódítanak a környezetbarát esküvők

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az elmúlt években – szerencsére – egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, az újrahasznosítás és az ökológiai lábnyomunk csökkentése. Sajnos ez nem csak divathullám, rá vagyunk kényszerítve a változtatásra és muszáj tennünk valamit, ha szeretnénk még élvezni az itteni életet. A fiatalok között különösen gyorsan növekszik a száma azoknak, akik minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy boldog jövőt biztosítsanak maguknak és szeretteiknek. Hol máshol lehetne ezt jobban bebizonyítani, mint egy esküvőn? A lakodalom sokszor hatalmas pazarlással ér fel, rengeteg étel és dekoráció landol a kukában – kivéve, ha ti is a környezetbarát esküvő mellett voksoltok!

Környezetbarát dekoráció

Ha valamit, akkor a környezetbarát dekorációt igazán könnyű megoldani egy esküvőn. Nem csak azért, mert már mindenféle kiegészítőből, alapanyagokból a rendelkezésünkre állnak újrahasznosított, természetesen lebomló anyagok, hanem mert ez az irányzat most kifejezetten divatos. A durva hatású, újrahasznosított papír messze nem csak csomagolóanyagként hasznos, felhasználhatjátok az ültetőkártyák, vagy éppen a meghívók elkészítésekor.

Ha még ennyire sem szeretnétek környezetkárosítóak lenni, akkor ott vannak a természetben fellelhető kiegészítők: konfetti helyett szórhattok szárított virágokat, az ültetőkártyák lehetnek írott levelek, az asztali dekorációt pedig mindig az aktuális szezonhoz igazíthatjátok.

Az egyszer használatos kiegészítőkből érdemes lebomlót vásárolnotok: szükség esetén a bambusz evőeszköz, vagy az üveg szívószál segíthet környezetbarátabbá tenni a nagy napot. 

 

 

 

Vágott virág helyett élő

A vágott virág ökológiai lábnyoma nagyon nagy, de persze a cserepes változat sem éppen környezetbarát megoldás. Mit válasszatok akkor? Ha szeretnétek friss növényt az asztalra tenni, akkor érdemes a pozsgásokhoz, vagy éppen a fűszernövényekhez nyúlnotok.

Kedves megoldás, ha pl. a kísérőajándék egy kis kövirózsa, ami nem csak díszítő funkcióval bír, a vendégek el is vihetik magukkal és otthon elültethetik.

A pozsgás növények nagyon gyorsan szaporodnak, akár a saját sziklakertetekben is összegyűjthetitek a dekorációra valót. A fűszernövények hasonlóképpen jól bírják a metszést, egy-egy ág rozmaring nem csak csodásan mutat a szalvétán, hanem még környezetkímélő megoldásnak is bizonyul. A cserepes fűszernövények pedig tökéletesen díszítik az asztalt, miközben a vendégek kedvükre ízesíthetik velük az ételeket.

 

 

 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!