Filléres esküvői dekorációk, amik sokkal drágábbnak tűnnek, mint amilyenek

Írta: ,

Legyünk őszinték, egy házasság sikere nem azon múlik, hogy mennyit költöttetek az esküvőre. Ettől persze, még ha kicsit vissza is kell szorítanod a költségeidet a díszítésnél, lehet mesébe illő lagzid, ahol senki meg nem mondja, hogy magad készítetted a díszeket. Vond be a családot és a barátnőket a dekorálásba, és a spórolás mellett rengeteg gyönyörű emléket is begyűjthettek!

Angyaltollak Kép forrása: laurenconrad.com

1/5 Angyaltollak

A legújabb esküvői trendek szerint a tollak népszerű dekorációk, amik egy elegáns esküvőn éppen úgy megállják a helyüket, mint egy vinatge, vagy éppen egy kicsit hippi stílusú buliban.

Tollakat boltban is vehetsz, de legyünk őszinték, a kirándulások alkalmával ezeket már jó előre elkezdheti gyűjtögetni a család is.

Ha ez megvan, már csak egy arany színű festékspray kell, és már készülhetnek is a lufik mellé lógatott angyaltollak.

Ja, és a csillámporral nem ér spórolni!

 

Gyönyörű lampionok Kép forrása: www.utterlyengaged.com

2/5 Gyönyörű lampionok

Végy egy lufit, fújd fel, borítsd be szép, de fölösleges anyagokkal, csipkével vagy szaténnal, majd fújd le az egészet ragasztóspray-vel.

Várj, amíg megszárad, majd ereszd le a lufit, és egyszerűen húzd ki a lampionból, amiket egymás mellé kötözgetve gyönyörű dekorációt kapsz.

Használj lágy színeket, vagy akár az esküvői színeitekhez is igazíthatod a magatok készítette lampionokat!

Egy hely a fényképeknek Kép forrása: elegantweddinginvites.com

3/5 Egy hely a fényképeknek

Valószínűleg lesz esküvői fotósotok, de attól még lehet egy hely, ahol a vendégek is fényképezkedhetnek.

Nem csak szép emlékek születnek itt, de jól is mutat egy ilyen berendezett sarok.

Ha egy nagy kartonból magad készíted el a „keretet”, ami mögé a vendégek állhatnak a fotóhoz, akkor egyedi, különleges dekorációd lehet, gyakorlatilag minimális ráfordítással.

Ne felejtsd el a keret aljára írni a neveteket és a dátumot, hogy mindenki emlékezzen rá, milyen alkalomból készült a fotó - 20 év múlva is.

 

Konfetti nélkül nem igazi a buli Kép forrása: ruffledblog.com

4/5 Konfetti nélkül nem igazi a buli

Íme egy példa arra, hogy hogyan teheted fantasztikusan sikkesé az esküvődet, gyakorlatilag minimális összegből.

Ha szeretnéd, hogy a barátaid konfettit szórjanak, amikor kiléptek a templomból, csak készítsétek el előre a színes papírdarabokat, és töltsétek őket szintén papírból csavart tölcsérbe, amiből minden vendég vehet egyet.

A konfettis tölcsérek egy szép kosárba helyezve, a megfelelő helyre állítva mutatós kis kiegészítői lesznek a helyszínnek, ráadásul még kapóra is jönnek majd.

 

Illatos mécsesek Kép forrása: buzzfeed.com

5/5 Illatos mécsesek

Ha éppen szezonja van, egy csokor levendula aprópénzbe kerül, szedd magad akciók keretében pedig tényleg fillérekért juthatsz hozzá, és egy mécses köré nem is kell sok belőle.

Ha amúgy is gyertyákat tennél az asztalra, kötözz köréjük egy zsineggel virágot is, így sikkes, stílusos, elegáns asztaldíszt kapsz, ami alig került valamibe.

Senki meg nem mondaná, hogy az árakat is mérlegelted, amikor ezeket mellett a gyönyörű dekorációk mellett döntöttél!