Ezt akkor is nézd meg, ha még nem vagy menyasszony: a legszebb esküvői csokrok képei

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy esküvőn minden szem a menyasszonyra tapad, aki hagyományosan virággal a kezében sétál az oltár elé. Látszólag apró részlet, mégis fontos az összkép szempontjából, hogy milyen csokrot tartasz a kezedben. Mutatunk néhány változatot, amitől garantáltan megjön a kedved a tervezgetéshez.

Mivel a legtöbb esküvőt nyáron tartják, nem meglepő, hogy amikor egy hagyományos esküvői csokrot elképzelünk, többnyire nyári virágok jutnak eszünkbe.

Ha klasszikus virágcsokrot szeretnél, bátran válogass a finom, pasztell színű virágok közül, amelyek tökéletesen illeszkednek majd a hófehér ruhádhoz. A liliommal, rózsával és dálival egyszerűen nem lehet mellélőni.


Menyasszonyi ajándékötletek, ha a mézeskalács szívnél izgalmasabbat szeretnél


Mivel ezek nagy fejű, karakteres, látványos virágok, érdemes a csokrot néhány kisebb fejű, fehér virággal, és egy kevés zölddel fellazítani, hogy kevésbé tűnjön nehéznek, súlyosnak.

Szerencsére újabban már nem csak a klasszikus virágbolti növényekből készítenek csokrokat, egyre nagyobb divat vadon növő, mezei virágokból összeállítani a bokrétát.

Ha szabadtéri esküvőt tartotok, vagy csak kicsit vintage hangulatot szeretnél megidézni, akkor a vadvirágokból kötött csokor tökéletes lesz neked.

Egy ilyen csokorba remek választás a pipacs, a búzavirág, a mályva, és néhán színes bocsó is kerülhet az összeállításba a még vidámabb, romantikusabb hatásért. Néhány friss hajtás egy fáról vagy bokorról szép zöld aláfestést ad a csokrodnak.

Ha ilyen virágokból dolgozol, mindenképpen olyan virágkötőt keress fel, akinek vadvirágokkal is van tapasztalata.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019