Ezt akkor is nézd meg, ha még nem vagy menyasszony: a legszebb esküvői csokrok képei

Írta: ,

Egy esküvőn minden szem a menyasszonyra tapad, aki hagyományosan virággal a kezében sétál az oltár elé. Látszólag apró részlet, mégis fontos az összkép szempontjából, hogy milyen csokrot tartasz a kezedben. Mutatunk néhány változatot, amitől garantáltan megjön a kedved a tervezgetéshez.

1/10 Az örök klasszikus pasztell

Mivel a legtöbb esküvőt nyáron tartják, nem meglepő, hogy amikor egy hagyományos esküvői csokrot elképzelünk, többnyire nyári virágok jutnak eszünkbe.

Ha klasszikus virágcsokrot szeretnél, bátran válogass a finom, pasztell színű virágok közül, amelyek tökéletesen illeszkednek majd a hófehér ruhádhoz. A liliommal, rózsával és dálival egyszerűen nem lehet mellélőni.


Menyasszonyi ajándékötletek, ha a mézeskalács szívnél izgalmasabbat szeretnél


Mivel ezek nagy fejű, karakteres, látványos virágok, érdemes a csokrot néhány kisebb fejű, fehér virággal, és egy kevés zölddel fellazítani, hogy kevésbé tűnjön nehéznek, súlyosnak.

2/10 A vadvirág is virág

Szerencsére újabban már nem csak a klasszikus virágbolti növényekből készítenek csokrokat, egyre nagyobb divat vadon növő, mezei virágokból összeállítani a bokrétát.

Ha szabadtéri esküvőt tartotok, vagy csak kicsit vintage hangulatot szeretnél megidézni, akkor a vadvirágokból kötött csokor tökéletes lesz neked.

Egy ilyen csokorba remek választás a pipacs, a búzavirág, a mályva, és néhán színes bocsó is kerülhet az összeállításba a még vidámabb, romantikusabb hatásért. Néhány friss hajtás egy fáról vagy bokorról szép zöld aláfestést ad a csokrodnak.

Ha ilyen virágokból dolgozol, mindenképpen olyan virágkötőt keress fel, akinek vadvirágokkal is van tapasztalata.

Virágzuhatag Kép forrása: praisewedding.com

3/10 Virágzuhatag

Ezt a csokrot egyszerű, hófehér rózsák alkotják, a különlegességét a virágok elrendezése adja.

Egy nagyobb menyasszonyi ruhához, vagy egy klasszikus, királylányos fazonhoz is jól illenek a leomló csokrok, amik kiemelhetik a ruhád esésének szépségét is.

Választhatsz olyan csokrot, aminek az alsó része is tömöttebb, de olyat is, mint amilyen a képen látható: itt csak néhány leveles ág hosszabbítja meg a bokrétát, ami ettől könnyebbnek, légiesebbnek tűnik, és nem vonja el a figyelmet a lényegről: magáról a menyasszonyról.

4/10 Virág a virágban

Ezt a csokrot az teszi különlegessé, hogy a fehér, nagy fejű virágokból összeállított csokor közé halovány, pasztell színű rózsákat tűztek, így egy kifejezetten tömött, erőteljes csokrot alkotott a virágkötő, ami a szirmok finomságának és a színek lágyságának köszönhetően mégsem lett túlságosan hivalkodó.

Egy romantikus esküvőre, nagy templomi szertartásra, hercegnőruhához ideális választás ez a csokor, de akár a rusztikusabb, vidéki jellegű esküvőt is elviheti egy kicsit elegánsabb vonalba, anélkül, hogy átvenné az uralmat a ruha fölött.

5/10 Trópusi színek

Íme egy példa arra, hogy a zuhatagszerűen összeállított csokor mennyire más hangulatot kap, ha színes, karakteres virágokból állítod össze.

Ha nem félsz a feltűnő színektől, a kicsit merészebb választástól, akkor nyugodtan tegyél trópusi virágokat a csokrodba.

Egy vízparti esküvőre tökéletes választás ez az összeállítás, azonban csak akkor érdemes ennyire karakteres növényeket válogatni, ha a ruhád egyszerűbb, klasszikusabb fazonú, máskülönben egy ennyire merész csokorral már könnyen túlzásba eshetsz, és a két különleges választás kiolthatja egymás hatását.

Napraforgók a csokorba? Miért ne? Kép forrása: couturecolorado.com

6/10 Napraforgók a csokorba? Miért ne?

A nyár egyik legjellegzetesebb virága a napraforgó, és szerencsére semmi akadálya nincs annak, hogy ez a gyönyörű, sárga virág egy esküvői csokorba kerüljön.

A napraforgónak vannak nemesített, kifejezetten dísznövényként nevelt változatai, amiket virágboltban is könnyű beszerezni.

Ezek a valódi napraforgóknál valamivel kisebbek, ezért egy csokorba is tökéletesen beleillenek, a sárga bokréta pedig vidámmá, mosolygóssá tesz mindenkit, aki csak ránéz. Ha vidám hangulatú, kicsit bolondos esküvőt szeretnétek, akkor érdemes fontolóra venned a sárga csokrot.

7/10 Valami kék…

Ha már úgyis kell valami kék, akkor miért ne lehetne az éppen a menyasszony csokra?

Ez a kékes-lilás összeállítás mindenképpen magára fogja vonni a tekinteteket, különösen egy fehér menyasszonyi ruha előtt, de ezzel nincs is semmi gond, hiszen gyönyörű csokorról van szó.

A dísznövények és a vadvirágok vegyítése játékosabbá, izgalmasabbá teszi a csokrot, ami leginkább egy szabadtéri, vintage esküvőn mutat jól, de egy klasszikus sellőfazonú ruhát is különlegesebbé tehet, mert egyszerre mutatús, de nem túl nagy méretű, így nem nyomja el a környezetét.

8/10 Gyöngysor a virágra is

Ha egyszerű, mégis különleges csokrot szeretnél, akkor érdemes elgondolkodni az alábbi összeállításon.

A nem túl nagy méretű csokor egyszerű, fehér virágokból készült, a rózsákat kisebb fejű fehér virágok ölelik körül, a csokor különlegességét és ünnepi jellegét pedig a szárra tekert fehér gyöngysor adja.

Ez ilyen elegáns, bájos kis csokor remek választás egy klasszikus, nagy fehér ruhához, ha szeretnéd megőrizni az elegáns vonalat, de akár egy kisebb, könnyű, akár rövid nyári menyasszonyi ruhához is illő választás lehet.

9/10 Egyszerű, de nem unalmas

Érdemes azt is megfontolni, hogy mindössze egyetlen virágot választasz, és ebből állítod össze a csokrodat.

Egy klasszikus virág, például a rózsa, tökéletesen megfelel ennek a célnak, elegáns, letisztult hatást kelt, ami lényegében bármilyen stílushoz jól mutat, de egy elegáns, klasszikus, előkelő stílusú esküvőn érvényesül a legjobban.

A koszorúslányok kezében a csokor egy kisebb méretű mása lehet, és természetesen a vőlegény öltönyének gomblyukába is kerül egy a menyasszony csokrát alkotó virágokból.

A terem dekorálására azonban érdemes másfajta, bár stílusban passzoló virágot választani, hogy ne legyen túl sablonos a végeredmény, és ne tűnjön úgy, mintha csak lekaptad volna a csokrodat az egyik padsor végéről.

10/10 Merész pávatollak

Ha valami igazán különleges megoldást keresel, akkor ne ijedj meg a gondolattól, hogy a virágok mellé más is kerüljön a csokorba.

Egy klasszikus, vintage hangulatú esküvői vsokorba szépen illenek a termések, bogyók, de egy extravagáns menyasszony csokrába nyugodtan kerülhetnek akár pávatollak is.

A színben passzoló, kék, lila, zöld bokrétát a pávatollak még izgalmasabbá teszik, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen színfolt a fényképeken is pazarul mutat.

Ugyanakkor ez az összeállítás tényleg csak a bátrabbaknak való, mert a csokor akkor érvényesül igazán, ha képes vagy magabiztosan tartani a kezedben.