Ezeket hagyd ki az esküvődön, ha csökkenteni akarod a szervezéssel járó stresszt

Sándor Alexandra
Írta: ,

Ne várd meg, hogy menyasszony helyett menyasszörny váljon belőled! Az esküvőszervezéssel járó végeláthatatlan teendők közül az alábbiakat nyugodtan kihagyhatod, amikor érzed, hogy már „túl sok”.

Üdvözlő ajándék

A díszes csomagolásban átadott apróságok ötlete a tengerentúlról származik.

Míg tagadhatatlanul kedves gesztusról van szó, könnyen beláthatod, hogy igazából semmi szükség nincs rá, ha úgy érzed: csak bosszúságod származik belőle.

Ha már régóta agyalsz rajta, mi lenne az az ajándék, ami a leginkább megfelel mindenkinek, s egyre reménytelenebbnek érzed a helyzetet, inkább felejtsd el az egészet!


Koszorúsfiúval, torta nélkül: 7 esküvői szabály, amit nem muszáj betartani


A kellemetlenségek ugyanis feledtetik a meglepetés nagyszerűségét.

Hidd el, a vendégek sokkal jobban örülnek majd a mosolygós menyasszonynak, a finom ételeknek és a jó zenének, mint egy doboz bonbonnak vagy eldobható fényképezőgépnek!

Búcsúreggeli

Noha „ottalvós” lagzi esetén indokoltnak tűnik, hogy bőséges reggeli után engedd útjukra a vendégeket, a jól sikerült buli után sokan képtelenek lesznek időre felkelni, tehát megmarad majd egy csomó étel.

Arról nem is beszélve, hogy a reggelizési szokások igencsak eltérhetnek: biztos lesz, aki mindössze egy zsírszegény joghurtot kér, s olyan is, aki a teljes angol reggelit részesíti előnyben.

Ennyiféle igényt tulajdonképpen lehetetlenség kielégíteni, hacsak nem méred igen bőkezűen a pénzt.

Maga a szervezés és a lebonyolítás viszont akkora pluszfeladat, hogy aligha érdemes rá vállalkozni, ha már amúgy is feszült vagy.