Ezeket hagyd ki az esküvődön, ha csökkenteni akarod a szervezéssel járó stresszt

Írta: ,

Ne várd meg, hogy menyasszony helyett menyasszörny váljon belőled! Az esküvőszervezéssel járó végeláthatatlan teendők közül az alábbiakat nyugodtan kihagyhatod, amikor érzed, hogy már „túl sok”.

Üdvözlő ajándék

1/5 Üdvözlő ajándék

A díszes csomagolásban átadott apróságok ötlete a tengerentúlról származik.

Míg tagadhatatlanul kedves gesztusról van szó, könnyen beláthatod, hogy igazából semmi szükség nincs rá, ha úgy érzed: csak bosszúságod származik belőle.

Ha már régóta agyalsz rajta, mi lenne az az ajándék, ami a leginkább megfelel mindenkinek, s egyre reménytelenebbnek érzed a helyzetet, inkább felejtsd el az egészet!


Koszorúsfiúval, torta nélkül: 7 esküvői szabály, amit nem muszáj betartani


A kellemetlenségek ugyanis feledtetik a meglepetés nagyszerűségét.

Hidd el, a vendégek sokkal jobban örülnek majd a mosolygós menyasszonynak, a finom ételeknek és a jó zenének, mint egy doboz bonbonnak vagy eldobható fényképezőgépnek!

Búcsúreggeli

2/5 Búcsúreggeli

Noha „ottalvós” lagzi esetén indokoltnak tűnik, hogy bőséges reggeli után engedd útjukra a vendégeket, a jól sikerült buli után sokan képtelenek lesznek időre felkelni, tehát megmarad majd egy csomó étel.

Arról nem is beszélve, hogy a reggelizési szokások igencsak eltérhetnek: biztos lesz, aki mindössze egy zsírszegény joghurtot kér, s olyan is, aki a teljes angol reggelit részesíti előnyben.

Ennyiféle igényt tulajdonképpen lehetetlenség kielégíteni, hacsak nem méred igen bőkezűen a pénzt.

Maga a szervezés és a lebonyolítás viszont akkora pluszfeladat, hogy aligha érdemes rá vállalkozni, ha már amúgy is feszült vagy.

Ülésrend

3/5 Ülésrend

Már nemcsak az amerikai filmekben jelenti a cselekmények tetőpontjának közeledtét, amikor a menyasszony és a vőlegény megbeszéli, hogy az étkezés alkalmával ki ki mellé fog ülni.

Sőt, a kísérgetés is okozhat kellemetlen pillanatokat, hiszen szembesülsz majd vele: a vendégek számától függően a nagy napodból akár egy-két óra is rámehet a projektre.

Sokkal egyszerűbb, ha a meghívóval együtt kiküldöd az ülésrendet, ezáltal az érkezők könnyedén megtalálják a saját helyüket, vagy pedig rájuk bízod, hol szeretnének helyet foglalni – utóbbi azért is szerencsés, mert garantáltan nem kerülnek egymás közelébe azok, akik nincsenek jóban, így konfliktust robbanthatnának ki.

Programfüzet

4/5 Programfüzet

Szinte nincs már olyan esküvőszervező, aki ne javasolná egy elegáns programfüzet összeállítását.

Mivel azonban az esküvők többsége nagyjából hasonló módon épül fel, a vendégek valószínűleg semmiféle újdonságot nem fognak találni benne.

A szövegezés és a dizájn kiválasztása azonban fáradságos feladat, a ráköltött összegről nem is beszélve.

Sőt, a vendégek számára talán sokkal izgalmasabb, ha a helyszínen szembesülnek az események sorrendjével.

Bőven elég, hogyha extra időtöltés esetén előre jelzed az ahhoz szükséges plusz felkészülést (pl. kényelmes sportruházatot, fürdőruhát, ilyesmi) – az órát és a percet semmi szükség kézírásra hajazó betűtípussal, bugyilila árnyalatban postán kézbesíteni!

Esküvői weboldal

5/5 Esküvői weboldal

Egyre több párnak van saját esküvői weboldala, ahová kezdetben a meghívót és az ajándéklistát tölti fel, és később bővíti galériával, videóval, vendégkönyvvel meg hasonlókkal.

Ha odavagy az ilyenekért, készíts vagy készíttess egyet – más esetben viszont tudd: egyáltalán nem kötelező, így senki sem várja el tőletek!

Gondold végig, szeretnéd-e nyilvánosan közzétenni a menyegződ részleteit, vagy ha már jelszavas titkosítással élsz, nem volna-e szerencsésebb mondjuk a közösségi médiát használni csatornaként.

Akad olyan fotóstúdió, ahol a személyes weboldal a szolgáltatáscsomag része, de ekkor is töprengj el rajta, valóban szükséged van-e erre!

Szerinted akad még elkerülhető stresszforrás az esküvőszervezésben?